Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Πληρώνουν σεκιούριτι για να φυλάει το χωριό τους

Εταιρεία σεκιούριτι έβαλαν οι κάτοικοι στην Κυρτώνη, για να περιπολεί τα βράδια το χωριό τους.
Η είδηση ότι κλέφτες δολοφόνησαν πριν από μερικές ημέρες τον πρόεδρο του διπλανού χωριού, τους προβλημάτισε σοβαρά και έτσι όλοι μαζί αποφασίσανε, μιας και αστυνομία δεν υπάρχει, να πληρώσουν και να βάλουν ιδιωτική εταιρεία για να τους φυλάει.

Συνολικά στο χωριό μένουν 400 άτομα και το ποσό που αντιστοιχεί για το κάθε σπίτι είναι 21ευρώ το μήνα.

Και τι δεν έχουν ανακαλύψει οι κάτοικοι του χωριού Κυρτώνη Φθιώτιδας για να προστατεύσουν τις ζωές τους και τις περιουσίες τους από τους διαρρήκτες και πάσης φύσεως κακοποιούς. Οι περισσότεροι έχουν κάνει τα σπίτια τους να μοιάζουν με φρούρια, μιας και τα έχουν περικυκλώσει με σιδεριές μέσα και έξω, μέχρι και αμπάρες πίσω από τις πόρτες έχουν βάλει. Το τελευταίο όμως που σκεφτήκανε και πραγματοποιήσανε ήταν αρκετά τολμηρό. Μετά την δολοφονία του προέδρου του διπλανού χωριού τους, πριν από ένα μήνα, από αδίστακτους διαρρήκτες, αποφασίσανε να δράσουν άμεσα. Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κυρτώνης κάλεσε τους συγχωριανούς του στην πλατεία και όλοι μαζί συμφωνήσανε να πληρώνουν κάθε μήνα εταιρεία σεκιούριτι για να φυλάει τα σπίτια τους.

21ευρώ το μήνα πληρώνει κάθε οικογένεια στην εταιρεία. Ένα ποσό, που απ’ ότι μας είπαν οι ίδιοι, δεν το σκέφτονται καθόλου, αφού προέχει η ασφάλειά τους. Τους λυπεί βέβαια το γεγονός ότι το κράτος είναι απόν και δεν φροντίζει να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών του.



lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...