Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

"Οι Δήμοι βασικός συνομιλητής της κυβέρνησης για το νέο Αεροδρόμιο Ηρακλείου"

Landing...Image by agelakis via FlickrΣυνάντηση με τη Δημοτική Αρχή του Μίνωα Πεδιάδος πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο των διαδοχικών συναντήσεων που πρόκειται να πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες με όλες τις νέες Δημοτικές Αρχές του νομού Ηρακλείου, προκειμένου να ενημερωθεί για τα τοπικά ζητήματα, αλλά και τα προβλήματα που έχουν προκύψει και προκύπτουν καθημερινά στους νέους Καλλικρατικούς Δήμους.

Ο Βουλευτής συναντήθηκε στο Δημαρχείο στο Καστέλι με το Δήμαρχο Μίνωα Πεδιάδος, κ. Ζ. Καλογεράκη, τους Αντιδημάρχους και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, με τους οποίους είχε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νέος Δήμος μετά την εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα θεσμικά προβλήματα που υπάρχουν στο Δήμο από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και σημείωσε ότι παρά τις 100 και πλέον εγκυκλίους που έχουν σταλεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν έχουν ακόμα λυθεί τα προβλήματα από την εφαρμογή της Διοικητικής μεταρρύθμισης. Ο κ. Καλογεράκης πρόσθεσε μάλιστα ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει να μεταβιβάζει αρμοδιότητες στους νέους δήμους χωρίς να εγκρίνει σχετικές πιστώσεις και χρηματοδότηση», ενώ «οι Δήμοι της ενδοχώρας δεν έχουν έσοδα από τέλη, ώστε δυσχεραίνεται ακόμα περισσότερο το έργο μας». Ως μείζον πρόβλημα έθιξε επίσης «την έλλειψη προσωπικού, ειδικά στο Γραφείο Πολεοδομίας, το οποίο καλύπτει όχι μόνο το Δήμο Μίνωα, αλλά και τους όμορους Δήμους».

Ιδιαίτερος λόγος έγινε για το ζήτημα του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου, για το οποίο ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι «βασικός συνομιλητής της κυβέρνησης για το νέο Αεροδρόμιο πρέπει να είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση», ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση αντί να παίζει κρυφτούλι και να προφασίζεται διάφορα προκειμένου να «εξαγοράζει» χρόνο, οφείλει να προχωρήσει μια ώρα αρχύτερα στην κατασκευή του έργου, να ακούσει και να αντιμετωπίσει τις παρατηρήσεις και τους προβληματισμούς των κατοίκων».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...