Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Νεκρός από την κακοκαιρία στην Ικαρία

Ikaria nasaImage via WikipediaΕνας 34χρονος έχασε τη ζωή του από την κακοκαιρία στην Ικαρία, από χείμαρρο στην περιοχή Καρκινάγρι όπου διέμενε. Το νησί το μεσημέρι κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά από αίτημα των δημάρχων στο υπουργείο Εσωτερικών.

Οι δήμαρχοι, στο έγγραφό τους προς το υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρουν ότι η κατάσταση σε ορισμένες περιοχές του νησιού, αγγίζει τα όρια της βιβλικής καταστροφής, αφού οικισμοί ολόκληροι έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα. Ακόμη, σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί οικίες και επιχειρήσεις.

Σημαντικές ζημιές έχει υποστεί το οδικό δίκτυο που σε πολλά σημεία του είναι χωμάτινο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε δεχθεί περίπου 45 κλήσεις για βοήθεια. Ενα πυροσβεστικό όχημα αντιμετώπισε προβλήματα αφού έγειρε τη στιγμή κατά την οποία πήγαινε να βοηθήσει σε περίπτωση απεγκλωβισμού μιας γυναίκας από το αυτοκίνητό της.

Με εντολή του επάρχου δεν έγιναν μεταφορές των μαθητών, ενώ από το πρωί μηχανήματα ιδιωτών, του επαρχείου και του στρατού προσπαθούν να ανοίξουν τον δρόμο και να επικοινωνήσουν με τα απομακρυσμένα χωριά.

Οχήματα της Νομαρχίας μεταφέρονται από το νησί της Σάμου στην Ικαρία για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών.

Οι δήμαρχοι της Ικαρίας καταλήγουν στο έγγραφό τους ότι πρέπει να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτόγνωρης για το νησί κατάστασης.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...