Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Χωρίς ρεύμα η Ρόδος λόγω υγρασίας

Σοβαρό πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση προκαλούν τα υψηλά επίπεδα υγρασίας που επικρατούν τις τελευταίες μέρες στη Ρόδο. Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σημειώνονται τα δύο τελευταία 24ωρα σε όλο το νησί και συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούν συνεχώς να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Οι κομμένοι αγωγοί και οι καμένες από πυρκαγιές κολόνες αποτελούν τα αίτια των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος. Οι διακοπές ρεύματος ξεκίνησαν από χθες και συνεχίζονται και σήμερα.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν από την περιοχή της Ιαλυσού όταν παρουσιάσθηκε βραχυκύκλωμα σε μονωτήρα της ΔΕΗ σε κολόνα στην περιοχή των Κρητικών. Εκτός από το Δήμο Ατταβύρου σε όλες τις άλλες περιοχές του νησιού σημειώθηκαν διακοπές.

Όσο διαρκεί η υγρασία εκτιμάται ότι θα συνεχίζονται οι διακοπές της ηλεκτροδότησης. Λόγω των αυξημένων επιπέδων υγρασίας και της σκόνης που επικάθεται στους μονωτήρες στις κολόνες της ΔΕΗ προκαλούνται βραχυκυκλώματα. Το ίδιο πρόβλημα δημιουργείται κάθε άνοιξη και φθινόπωρο, καθώς τότε τα επίπεδα υγρασίας είναι συνήθως υψηλά. Μόνο μία βροχή μπορεί να είναι σωτήρια για το πρόβλημα, καθώς θα ξεπλυθεί η σκόνη από τους μονωτήρες και δεν θα συντρέχει κίνδυνος να παρουσιαστούν και άλλες βλάβες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...