Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Στο δήμο Πατρέων τμήματα της χερσαίας ζώνης λιμένος Πατρών

Scene from the port of Patras, Greece, with th...Image via WikipediaΗ άμεση απόδοση τμημάτων της χερσαίας ζώνης λιμένος Πατρών στο Δήμο Πατρέων αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με θέμα την απελευθέρωση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας και τον επαναπροσδιορισμό της χρήσης της χερσαίας ζώνης του λιμένος.

Συγκεκριμένα αποδίδονται στο Δήμο Πατρέων:

1) Το βόρειο τμήμα από το Μείλιχο ποταμό έως την οδό Θεσσαλονίκης.

2) Το τμήμα από το Φυλάκιο Πύλης 3 (Αρχή μώλου Αγ. Νικολάου) έως Είσοδο Πύλης 1 (Λεωφόρος Γούναρη). Τα ευρισκόμενα στο τμήμα αυτό μηχανήματα θα παραμείνουν στο χώρο για την επαρκή φύλαξή τους μέχρι τη μεταφορά τους στο νέο λιμάνι με την έναρξη λειτουργίας του.

3) Το τμήμα από την Είσοδο Πύλης 1 (Λ. Γούναρη) έως οδό Παπαφλέσσα.

4) Το τμήμα από την οδό Παπαφλέσσα έως τον Διακονιάρη.

Συνολικά, στο Δήμο αποδίδονται περίπου 3.500 μέτρα θαλασσίου μετώπου ενώ ταυτόχρονα ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών θα χρησιμοποιεί και θα εκμεταλλεύεται τους αναγκαίους για τη λειτουργία του χερσαίους χώρους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η τυπική επίλυση του ζητήματος θα ολοκληρωθεί μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων και του Οργανισμού Λιμένος Πατρών με την ενεργό συμμετοχή της νέας δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας. Εν τω μεταξύ και μέχρι το τέλους του έτους, ομάδα εργασίας θα εξετάσει νομικά το ζήτημα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...