Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Συνεχίζεται η κατά τόπους κακοκαιρία

Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Στην Αττική, η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί εντάσεως 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα έχουν ένταση 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Σύμφωνα με την ΕΜΥ θα υπάρξει σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων τα οποία θα περιοριστούν στη δυτική Μακεδονία.
Στα Νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική στέρεα, και τη δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 15 έως 23 βαθμών Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, το χαρακτηρισιτικό του καιρού θα είναι οι παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Ωστόσο αναμένονται το βράδυ καταιγίδες, κυρίως στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα σημειωθούν βροχές κατά τόπους, αλλά θα υπάρξουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά νωρίς το πρωί και το βράδυ και στα υπόλοιπα τμήματα. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.
Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπως ενημερώνει η ΕΜΥ, θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυρά.
Για αύριο Τετάρτη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, νότια και το ανατολικό Αιγαίο που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και σταδιακά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι δυτικοί, βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά δυτικοί, νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που όμως βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς, βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Απαγορευτικό απόπλου
Λόγω της κακοκαιρίας και των ισχυρών ανέμων απαγορεύθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά ο απόπλους των δελφινιών προς τη Σαλαμίνα και τον Αργοσαρωνικό. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια πλοίων ανοιχτού τύπου από Κέρκυρα προς Ηγουμενίτσα, καθώς και τα δρομολόγια από το πορθμεία της Λευκίμης προς την Ηγουμενίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...