Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Επίσκεψη Κινέζων στην περιφεριακή ενότητα Αργολίδας

Στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση και υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χειβιδοπούλου και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Zhao Xiaoping της Περιφέρειας Ningxia Hui της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Zhao Xiaoping συνοδευόταν από επιτελείο συνεργατών του, τους κυρίους
Xu Ning, Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας,
Liu Jinqi, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Γραφείου Διεθνών Σχέσεων,
Ma Jian, Αναπληρωτή Επιθεωρητή Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων,
Fu Xiaodong, Πρόεδρο της Τράπεζας Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Ningxia Hui και Ding Botao, Αναπληρωτή Διευθυντή του Γενικού Γραφείου της Περιφέρειας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε το αμοιβαίο ενδιαφέρον για ανάπτυξη σχέσεων στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Ο κ. Χειβιδόπουλος επεσήμανε το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αργολίδας ειδικότερα, για την προώθηση της συνεργασίας σε διοικητικό επίπεδο προκειμένου να διευκολύνονται οι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και από τις δύο χώρες. Ανέφερε δε ότι σε επόμενη συνάντηση θα παρευρίσκεται και ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό. Τόνισε το γεγονός ότι η Αργολίδα αποτελεί το σημαντικότερο αρχαιολογικό πάρκο τις Ελλάδας και κορυφαίο τουριστικό προορισμό, ότι διακρίνεται στον τομέα της αγροτικής παραγωγής καθώς και ότι κατέχει ξεχωριστή θέση στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπως και η υπόλοιπη Πελοπόννησος, λόγω των ειδικών γεωγραφικών και κλιματικών συνθηκών. Επίσης πληροφόρησε την Κινεζική Αντιπροσωπεία για τη σύσταση ειδικής ομάδας συνεργατών του που θα προωθεί και θα συντονίζει τις περαιτέρω επαφές καθώς και ότι μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή των όρων συνεργασίας και θα προσδιοριστούν συγκεκριμένες τεχνικές συναντήσεις.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Zhao Xiaoping τόνισε με τη σειρά του το ειδικό ενδιαφέρον της περιοχής του για τον τομέα του Τουρισμού και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, παρουσιάζοντας τη μεγάλη τεχνογνωσία που υπάρχει στην Περιφέρειά του σε θέματα Ενέργειας. Ο ίδιος υπήρξε Γενικός Διευθυντής Ενέργειας της Κίνας επομένως κατέχει ειδικές γνώσεις στον τομέα αυτό και από κοινού με τον Πρόεδρο της Τράπεζας Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Ningxia Hui μετέφεραν την επιθυμία συνεργασίας εκ μέρους των επενδυτών και επιχειρηματιών της περιοχής τους. Επιπλέον προσκάλεσαν τον κ. Χειβιδόπουλο να μεταβεί με ομάδα επιχειρηματιών στο Οικονομικό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στις 21-25 Σεπτεμβρίου 2011 στην Περιφέρεια Ningxia Hui, όπου θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι χωρών της Μέσης Ανατολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...