Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει


Αποφασισμένος να εκτελέσει όποιον έβρισκε μπροστά του, πυροβολώντας αδιακρίτως προς όλες τις κατευθύνσεις ο 69 χρόνος Δημήτριος Πιλάλης ήθελε μέχρι το ξημέρωμα της Κυριακής να ξεκαθαρίσει όλους τους ανοιχτούς λογαριασμούς του με τους γείτονές του στον οικισμό Καυκί ανάμεσα στα χωρία Ράχες και Αχλάδι της Φθιώτιδας.

Φώναζε από μακριά τα υποψήφια θύματά του και πυροβολούσε αδιάκριτα σε ό,τι κινούνταν μέσα στο σκοτάδι της νύχτας. Οι δρόμοι και οι αυλές είναι γεμάτες από κάλυκες κυνηγετικού όπλου. Ο κύκλος του αίματος είχε αρχίσει όμως πολύ νωρίτερα. Η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει ποια ήταν η αφορμή για να μετρούν το ξημέρωμα πτώματα σε μια ήσυχη παραλία. 

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες αλλά και τα πρώτα στοιχεία που έχει συλλέξει η αστυνομία ο 69 χρόνος Δημήτριος Πιλάλης που έμεινε στο σπίτι με τη γυναίκα του Ελένη και φιλοξενούσε την κόρη του και το μικρό 3 μηνών εγγονάκι του είχε πάει για ψάρεμα. Δίπλα ακριβώς από το σπίτι του μέχρι τα μεσάνυχτα είχαν γλέντι ο Κώστας και η Σωτηρία Αντωνίου για την γιορτή της Σωτηρίας. Το ζεύγος Αντωνίου ήταν συγγενείς με τον Δημήτριο Πιλάλη αλλά δεν είχαν σχέσεις εδώ και τρία χρόνια χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη ποια ήταν η αιτία που τις διέκοψαν. Μάλιστα ο Πιλάλης είχε βαφτίσει και την κόρη του ζεύγους Αντωνίου. 

Το ζεύγος Αντωνίου μαζί με φίλους και συγγενείς έφυγαν από το σπίτι τους λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πήγαν στην παραλία που βρίσκεται σε απόσταση 70 μέτρων από το σπίτι τους για λίγη δροσιά. Κάθισαν σε παγκάκια που υπήρχαν εκεί και συνέχισαν το γλέντι τους. Σύμφωνα με τις καταθέσεις που έχει πάρει η αστυνομία λίγο πριν από τις 2:30 τα ξημερώματα της Κυριακής ο δράστης φέρεται να βγήκε από τη θάλασσα με την βάρκα του. Σε απόσταση 10-15 μέτρων ήταν η δεκαμελής περίπου παρέα που διασκέδαζε. Κανείς δεν ξέρει αν υπήρξε κάποια στιχομυθία ανάμεσα στην παρέα και τον δράστη. Είναι ένα από τα σημεία τα οποία διερευνά η αστυνομία στο πλαίσιο της ανάκρισης.

Το μακελειό

Σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων ο δράστης κάποια στιγμή όρμισε προς την παρέα και με αιχμηρό αντικείμενο τραυμάτισε τον 50χρονο Θέμη Πουλόπουλο που ήταν συγγενής του ζεύγους Αντωνίου και έμενε στην περιοχή. Από κει και μετά όλα εξελίχθηκαν με κινηματογραφική ταχύτητα. Ο δράστης φεύγει τρέχοντας, πηγαίνει στο σπίτι του που ήταν σε απόσταση 50 μέτρων παιρνει την κυνηγετική του καραμπίνα αλλά και δεκάδες φυσίγγια και επιστρέφει. 

Πυροβολεί και εκτελεί επιτόπου τον 55χρονο Κώστα Αντωνίου και τραυματίζει θανάσιμα την 53χρονη σύζυγο του θύματος Σωτηρία. Οπλίζει και πάλι το όπλο του και επιτίθεται στους υπόλοιπους της παρέας που πανικόβλητοι τρέχουν προς διάφορες κατευθύνσεις. Τότε τραυματίζει σοβαρά την 28χρονη Κατερίνα Παππά ενώ συγχρόνως το όπλο του δράστη παθαίνει εμπλοκή και τα υποψήφια θύματά του προλαβαίνουν να απομακρυνθούν. Μέχρις ότου ειδοποιηθούν και φτάσουν αστυνομικές δυνάμεις ο δράστης φωνάζοντας μέσα στα στενά δρομάκια αλλά και στην παραλία προσπαθούσε να εντοπίσει και τα υπόλοιπα υποψήφια θύματά του. 

Κατευθύνεται δυτικά προς το διώροφο σπίτι του Βαγγέλη Μπέλεχα που εκείνη την ώρα βρίσκονταν εκεί με τη γυναίκα του. «Μόλις άκουσα τις φωνές του που μου έλεγε ότι ήρθε η ώρα μου μπήκα με την γυναίκα μου στο σπίτι, σφράγισα πόρτες και παράθυρα και ανέβηκα στο δεύτερο όροφο του σπιτιού» λέει ο Βαγγέλης Μπέλεχας. Μάλιστα υπογραμμίζει με έμφαση πως «είχα το φόβο μην έρθει η κόρη μου εκείνη την στιγμή στο σπίτι και την ειδοποίησα να παραμείνει μακριά...». Άρχισε να ειδοποιεί την αστυνομία αλλά έπαιρνε απαντήσεις ότι οι αστυνομικοί είναι εκεί γύρω . Ο Μπέλεχας με την γυναίκα του ακούνε τον δράση να τους φωνάζει ότι «ήρθε η ώρα σας...». Ο δράστης μάλιστα αποφασισμένος όπως ήτανανοίγει μια μεγάλη τρύπα στο συρματόπλεγμα στην περίφραξη και μπαίνει στην αυλή. Κατευθύνεται στον παράθυρο της εξοχικής κατοικίας, το σπάζει με τα χέρια του αλλά όμως οι σιδεριές δεν του επιτρέπουν να μπει στο εσωτερικό. Προσπαθεί να τις βγάλει αλλά μάταια. Στη συνέχεια κατευθύνεται προς την κεντρική πόρτα την οποία προσπαθεί να σπάσει. Ευτυχώς και πόρτα αντέχει τα απανωτά χτυπήματα του δράση. Απελπίζεται και εγκαταλείπει αυτό το εγχείρημα. Φεύγει προς την πίσω πλευρά του σπιτιού και χάνεται μέσα στη νύχτα. Κάποια στιγμή βρίσκουν την ευκαιρία να αποχωρήσουν μέσα από το σπίτι του δράστη η κόρη του και το μικρό του εγγονάκι... Η ώρα έχει φτάσει ήδη 4 στα ξημερώματα, η περιοχή έχει κυκλωθεί από τους αστυνομικούς που προσπαθούν να καταλάβουν πού βρίσκεται ο δράστης. Συγχρόνως βρίσκουν ευκαιρία να απομακρύνουν τους τραυματίες και τα δύο θύματα ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το ασθενοφόρο προσπαθούσε περισσότερο από μισή ώρα να προσεγγίσει στο σημείο που βρίσκονταν οι τραυματίες.

Ο κλοιός

Όταν ο δράστης αντιλαμβάνεται πως είναι κυκλωμένος από τους αστυνομικούς αρχίσει και πάλι να πυροβολεί αδιάκριτα. Αυτή τη φορά είχε στο μυαλό του το δεύτερο υποψήφιο θύμα του. Το γείτονά του Αντώνη Καρκαβίλα που εχει κλειστεί μέσα στο σπίτι του και άκουγε τον δράση να ουρλιάζει έξω απ' αυτό. Οι αστυνομικοί έσφιγγαν συνεχώς τον κλοιό αλλά ο ίδιος πυροβολούσε αδιάκριτα σε όποιο σημείο άκουγε ανθρώπινη φωνή. Σε ένα τμήμα του δρόμου μήκους 100 μέτρων οι αστυνομικοί το πρωί βρήκαν περισσότερες από 25 κάλυκες. 

«Τον άκουγα να μου λέει ότι θα με σκοτώσει» λέει ο Αντώνης Καρκαβίλας που το σπίτι του απέχει μόλις 30 μέτρα από αυτό του δράστη. Ο ίδιος όμως νιώθει τυχερός γιατί «από το φόβο και τις φωνές των των αστυνομικών που του φώναζαν να παραδοθεί ίσως εγκατέλειψε το σχέδιο του την τελευταία στιγμή» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει. Ο δράστης όμως κινείται και εναντίον των αστυνομικών. Πυροβολεί ένα περιπολικό της αστυνομίας που βρίσκεται μπροστά του. Πυροβολεί και εναντίον των αστυνομικών σε αρκετά σημεία. 

Ένας ιδιοκτήτης εταιρίας security που γνώριζε πάρα πολύ καλά τον δράστη ο Δημήτρης Γερονίκος προσπαθεί να τον πλησιάσει. Προσπαθεί να του πιάσει κουβέντα και να τον πείσει να παραδοθεί. Ο δράστης πυροβολεί ακόμη και το αυτοκίνητό του Δημήτρη Γερονίκου και του φωνάζει «Μήτσο φύγε από δω. Τράβα σπίτι σου. Θα τους σκοτώσω όλους και το πρωϊ η αστυνομία θα μαζεύει πτώματα...».

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς και ο Βαγγέλης Μπέλεχας αλλά και ο Αντώνης Καρκαβίλας φέρεται ότι η γυναίκα του δράστη, η Ελένη, σε κάποια στιγμή να του φωνάζει «σκότωσε τους όλους να καθαρίσει η γειτονιά...» αναφέροντας μάλιστα και τα ονόματα των γειτόνων τους . 

Μάλιστα οι ίδιοι καταθέτουν πως φώναζε προς τον δράστη «τώρα είσαι τελειωμένος... θα σε φάνε οι αστυνομικοί» και ο δράστης φέρετε να απαντά στη γυναίκα του πως «... δεν μπορούν να με φάνε εμένα. Θα τους σκοτώσω όλους και μετά θα αυτοκτονήσω...». Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες μέχρι τις 6 το πρωί έκανε συνεχώς το ίδιο δρομολόγιο πυροβολώντας προς όλες τις κατευθύνσεις. Πότε πήγαινε στην παραλία και πότε στο σπίτι του.

Η επιχείρηση

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας που έφτασαν από την Αθήνα έχοντας μαζί τους και διαπραγματευτή ακροβολίστηκαν σε όλη την περιοχή στήνοντας μια πραγματική επιχείρηση. Ο αξιωματικός της αστυνομίας - που είχε ρόλο διαπραγματευτή προσπάθησε για περισσότερο από 20 λεπτά με κάθε τρόπο να πείσει τον δράστη να παραδοθεί. Αντί άλλης απάντησης ο δράστης πυροβολούσε αδιάκριτα. Συνεχώς όμως έσφιγγε ο κλοιός γύρο του. Οι αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας με αλεξίσφαιρα γιλέκα και ειδική ασπίδα προσπαθούσαν να τον πλησιάζουν. Λίγο μετά τις 8 το πρωί ο δράστης βγαίνει από το πίσω μέρος του σπιτιού του και κατευθύνεται στην παραλία. Κάποια στιγμή άρχισε να τρέχει. Τον ακολουθούσαν και οι αστυνομικοί. Σταματά και πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών, αφήνοντας τα σημάδια πάνω στην ειδική αλεξίσφαιρη ασπίδα των ειδικών δυνάμεων. Οι αστυνομικοί απαντούν στα πυρά του δράστη και τον τραυματίζουν. Τρέχουν τον αφοπλίζουν και τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο της Λαμίας όπου εισάγεται τραυματισμένος λίγο πριν τις 9 το πρωί στην εντατική κλινική.

Οι έρευνες

Παρουσία του Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας κ. Σπ. Βερεκούκη εξελίχθηκαν οι έρευνες μέσα στο σπίτι του δράστη καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι μέσα στο σπίτι του έχει ένα ολόκληρο οπλοστάσιο. Από τις έρευνες δεν εντοπίστηκε τίποτα, αλλά ούτε και το αιχμηρό αντικείμενο με τον οποίο τραυμάτισε τον 50 χρόνο απ' όπου ξεκίνησε το μακελειό. Η εξήγηση που έδωσε η γυναίκα του δράστη στους αστυνομικούς είναι ότι χρησιμοποίησε κάποιο «μεγάλο όστρακο που το έκοψε στην μέση και έγινε αιχμηρό....». Η γυναίκα του δράστη, η Ελένη, ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι όλα ξεκίνησαν όταν «κάποιος του πέταξε μια πέτρα» και μάλιστα λίγο πριν μεταφερθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας κουβαλούσε μέσα από το σπίτι μια πέτρα λέγοντας πως «είναι αυτή που του έριξαν...».

Πηγές της αστυνομίας σε ό,τι αφορά τις αιτίες κάνουν λόγο για κάποιες μικροδιαφορές οι οποίες εντοπίζονται πριν από τρία χρόνια σημειώνοντας συγχρόνως ότι ο δράστης «ήταν ένας περίεργος τύπος και ένας κλειστός χαρακτήρας που τα έβλεπε όλα μαύρα και πιθανά σε βάρος του». Είναι χαρακτηριστικό όμως ότι οι κάτοικοι της περιοχής είχαν κάνει δεκάδες καταγγελίες στο παρελθόν στην αστυνομία για απειλές του δράστη εναντίον τους. Μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν καμία σχέση με τη συγκεκριμένη οικογένεια του δράστη παρά το γεγονός ότι έμεναν στην περιοχή

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύζυγος του δράστη ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι ο δράστης παρακολουθούνταν από εξειδικευμένο ιατρό για τα ψυχολογικά προβλήματα που είχε ενώ στο πρόσφατο παρελθόν είχε κάνει την εγχείρηση καρδιάς.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο δράστης παραμένει νοσηλευόμενος στην εντατική κλινική το νοσοκομείο της Λαμίας, στο νοσοκομείο της Λαμίας νοσηλεύεται και ο 50χρονος Θέμης Πουλόπουλος ενώ μεταφέρθηκε στην Αθήνα στο Λαϊκό νοσοκομείο η Κατερίνα Παππά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης. TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...