Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Ειδικό πρόγραμμα ύψους 3 δισ. ευρώ για την περιφέρεια ανακοίνωσε ο Γ.Μαγκριώτη

Ειδικό πρόγραμμα ύψους 3 δισ. ευρώ με στόχο την αναζωπύρωση και ανάπτυξη της περιφέρειας ανακοίνωσε από τη Λάρισα ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης.

Από τα χρήματα αυτά τα 2 δισ. θα χρηματοδοτήσουν μικρά και μεσαία έργα, τα 500 εκ. έργα οδικής ασφάλειας και τα υπόλοιπα 500 εκ. ευρώ έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Ο υφυπουργός Υποδομών μετείχε την Πέμπτη σε τεχνική σύσκεψη, που έγινε στην περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία εδρεύει στη Λάρισα, με τη συμμετοχή και της αντίστοιχης διαχειριστικής αρχής και εξέτασε έργα θεσσαλικού ενδιαφέροντος που εντάσσονται στα τομεακά προγράμματα του υπουργείου του.

Στη συνέχεια είχε σύσκεψη με φορείς της Θεσσαλίας όπου και αναφέρθηκε διεξοδικά στον προγραμματισμό του υπουργείου, καθώς και στις εξελίξεις που αφορούν την πορεία των έργων στη περιφέρεια.

Μεταξύ άλλων, έκανε ειδική αναφορά, στον προαστιακό Λάρισας - Βόλου επισημαίνοντας ότι το υπουργείο θα αναθέσει μελέτη για την ανάπτυξη προαστιακών γραμμών στη Θεσσαλία, που μαζί με την Αττική και την περιφέρεια Μακεδονίας, είναι οι τρεις περιοχές της χώρας, όπου θα αναπτυχθεί ο προαστιακός.

Διεξοδική αναφορά έκανε επίσης ο υφυπουργός και στο εθνικό οδικό έργο Λάρισας - Κοζάνης - Νίκης.
Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το θέμα του Αχελώου
Αναφερόμενος στο θέμα του Αχελώου ο κ. Μαγκριώτης είπε ότι σε συνεργασία των υπουργείων Υποδομών και Περιβάλλοντος συγκροτείται επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα επισκεφτεί τις επόμενες μέρες τη περιοχή, με ρητή εντολή να μελετήσει την υφιστάμενη κατάσταση και να υποδειχτεί ποια έργα μπορούν να συνεχιστούν χωρίς να επιβαρύνεται το περιβάλλον.
Εξάλλου, αίσθηση έκανε το σχόλιο του υφυπουργού περί προκαταλήψεως του Συμβουλίου της Επικρατείας και τάχθηκε μάλιστα υπέρ της πρόσκλησης των μελών του στην περιοχή προκειμένου να σχηματίσουν ίδια άποψη.
Επανέλαβε δε τη δήλωση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ότι η Θεσσαλία δε θα μείνει χωρίς υδάτινους πόρους.

Αναφερόμενος στους μεσογειακούς αγώνες διαβεβαίωσε ότι θα πραγματοποιηθούν και ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα δημοπρατηθεί το μεσογειακό χωριό στο Βόλο ενώ, για το μεσογειακό χωριό της Λάρισας τόνισε ότι απομένει να λυθεί μια σειρά προβλημάτων πριν τη δημοπράτηση.

Τέλος, ο υφυπουργός Υποδομών απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να επαναδιαπραγματευθεί τις τιμές των διοδίων και ότι στη πρόταση που ετοιμάζεται θα τεθεί και το θέμα της αντικατάστασης των συμβατικών από ηλεκτρονικά διόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...