Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Ν. Τσούκαλης: Τα βοθρολύματα απειλούν την Αχαΐα

Logo of the Coalition of the Radical Left (SYRIZA)Image via Wikipedia

Κρίσιμο χαρακτηρίζει το ζήτημα της διαχείριση των βοθρολυμάτων στην Πάτρα κατά τους θερινούς μήνες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαίας Νίκος Τσούκαλης και με ερώτησή του προς την υπουργό Περιβάλλοντος ζητά την άμεση παρέμβασή της.
    Όπως επισημαίνει ο βουλευτής, σοβαρό πρόβλημα στη διαχείριση των βοθρολυμάτων θα αντιμετωπίσουν τους καλοκαιρινούς οι Δήμοι της Αχαΐας, καθώς ο μεν βιολογικός καθαρισμός της Πάτρας δεν δέχεται ακόμη λύματα (αφού δεν έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις), ο δε βιολογικός καθαρισμός του Αιγίου λόγω υπερφόρτωσης, δεν θα μπορεί σε λίγους μήνες να  επεξεργαστεί τόσο μεγάλο φορτίο.
    Το σύστημα του βιολογικού καθαρισμού της πόλης του Αιγίου , βάσει των μελετών, δεν μπορεί να επεξεργάζεται πάνω από 6.000 βυτία το χρόνο. Η αύξηση των λυμάτων την παραθεριστική περίοδο αλλά και η «υποχρέωση» του Αιγίου να δέχεται εκτός της Αιγιάλειας και τα λύματα της Πάτρας και του Ρίου εκτιμάται ότι θα έχει ως αποτέλεσμα να ξεπεραστεί κατά πολύ το όριο των 6.000 βυτίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο τρίμηνο του 2010 υπερδιπλασιάστηκαν τα βυτία που δέχτηκε ο βιολογικός του Αιγίου σε σχέση με την περσινή χρόνια. 
    Από την άλλη η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης  Πάτρας έχει εκπονήσει μελέτη αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού της πόλης, αλλά οι αργοί ρυθμοί της Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας, καθυστερούν την ολοκλήρωση έκδοσης των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων.

Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...