Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Πεζοδρόμηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία των εμπόρων που κάνουν και εκπτώσεις !


Μόνο λεωφορεία θα κυκλοφορούν από το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου στους τρεις εμπορικότερους δρόμους του ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για μία πιλοτική πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου (ΕΣΘ), με στόχο να διερευνηθεί κατά πόσο είναι δυνατή η πεζοδρόμηση κεντρικών δρόμων
Η πεζοδρόμηση αφορά στο τμήμα από Βενιζέλου έως Παύλου Μελά των οδών Τσιμισκή και Μητροπόλεως και στο τμήμα από Ελ.Βενιζέλου μέχρι Αγίας Σοφίας της οδού Ερμού.
Τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 7 και ο ΕΣΘ έχει καλέσει τα μέλη του να κάνουν ειδικές προσφορές.
Σε ανακοίνωσή της η Τροχαία Θεσσαλονίκης, η οποία έχει λάβει ειδικά μέτρα για την λειτουργικότητα της πρωτοβουλίας του ΕΣΘ, επισημαίνει ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στους υπόλοιπους δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης καθώς στους κάθετους δρόμους των οδών που θα πεζοδρομηθούν, θα διεξάγεται κανονικά.
Για τη διευκόλυνση των καταναλωτών που θα χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα παραχωρήσει το πλακόστρωτο της νέας παραλίας για ελεύθερη στάθμευση, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση της Ένωσης για τα Δικαιώματα των Πεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...