Σάββατο 17 Απριλίου 2010

«Αδικαιολόγητη βιασύνη» για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη βλέπει η Νομαρχία Έβρου

Αντίθετο με την επίσπευση της κατάθεσης του σχεδίου νόμου για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, δήλωσε το Σάββατο ομόφωνα το νομαρχιακό συμβούλιο Έβρου, που συνεδρίασε στην Αλεξανδρούπολη με μοναδικό θέμα τον αγωγό.

Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκαν οι θέσεις όλων των υπηρεσιών της Νομαρχίας και 140 φορέων και εκείνο που τονίστηκε απ' όσους τοποθετήθηκαν είναι πως η κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί και να λάβει υπόψη της όλες τις προτάσεις της τοπικής επιτροπής διαβούλευσης του πετρελαιαγωγού, αφού ο νόμος που την κατοχυρώνει, προβλέπει να έχει συμμετοχή σε όλα τα στάδια σχεδιασμού υλοποίησης και λειτουργίας του έργου.

Το νομαρχιακό συμβούλιο έκρινε ότι το σχέδιο νόμου θα πρέπει να κατατεθεί μαζί με την συμφωνία διέλευσης του πετρελαιαγωγού, ωστόσο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τονίστηκε ότι το έργο πρέπει να χαρακτηριστεί εθνικής σημασίας.

«Ο μόνος που βιάζεται είναι η εταιρεία», σχολίασε ο νομάρχης Έβρου, Νίκος Ζαμπουνίδης, χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητη τη «βιασύνη], όπως είπε, της κυβέρνησης να περάσει το σχέδιο νόμου.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι βουλευτές του νομού Έβρου, Όλγα Ρενταρή - Τέντε και Ελένη Τσιαούση από το ΠΑΣΟΚ και Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος από τη ΝΔ, οι οποίοι τόνισαν ότι θα σταθούν στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας στις όποιες αποφάσεις πάρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...