Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Οκτώ τραυματίες από πρόσκρουση πλοίου σε προβλήτα

Στον προβλήτα του λιμανιού Αγίας Μαρίνας Γραμματικού (φωτό) προσέκρουσε το φέριμποτ «Στύρα Ντάιμοντ», με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι 8 από 85 επιβάτες που μετέφερε από τα Νέα Στύρα της Εύβοιας.
Οι τέσσερις τραυματίες  μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο ΚΑΤ  και οι υπόλοιποι με ιδιωτικά οχήματα στο Κ.Υ. Νέας Μάκρης για την παροχή πρώτων βοηθειών. Από τους τελευταίους, δύο επιβάτες κρίθηκε απαραίτητο να υποβληθούν σε περαιτέρω εξετάσεις και  μεταφέρθηκαν  στο Νοσοκομείο ΚΑΤ και στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά αντίστοιχα.
Παράλληλα, το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων πραγματοποίησε έλεγχο με την συνδρομή ιδιώτη δύτη, διαπιστώνοντας ότι είχε προκληθεί ρήγμα στη δεξαμενή έρματος μήκους 40 εκατοστών, πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας χωρίς να σημειωθεί εισροή υδάτων ή θαλάσσια ρύπανση.
  
Από τη Λιμενική Αρχή Ραφήνας απαγορεύθηκε ο απόπλους μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης, ενώ στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, συνελήφθη ο πλοίαρχος ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα που ενημερώθηκε σχετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...