Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Απεξαρτήθηκε, αλλά αντί της αναγνώρισης τον οδήγησαν στην φυλακή.


Την άμεση αποφυλάκιση απόφοιτου του θεραπευτικού προγράμματος απεξάρτησης «Ιθάκη» ο οποίος κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου για παλαιότερες καταδικαστικές αποφάσεις , απαιτεί το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών. Ο Κωνσταντίνος Κατσάνος, συνελήφθη στις 11 Απριλίου στα πλαίσια τυχαίου ελέγχου εξακρίβωσης στοιχείων και οδηγήθηκε στις φυλακές βάσει δύο καταδικαστικών αποφάσεων του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που εκκρεμούσαν εις βάρος του.

Οι αποφάσεις που δεν του είχαν κοινοποιηθεί, αφορούν αδικήματα που διέπραξε την περίοδο που ήταν χρήστης ουσιών. Και οι δύο ποινές είναι εξαγοράσιμες αλλά ο συλληφθείς και η οικογένεια του αδυνατούν να πληρώσουν, αναφέρει το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών καταγγέλλοντας: " Την απάνθρωπη και αντιθεραπευτική στάση της πολιτείας, η οποία ναρκοθετεί την προσπάθεια κοινωνικής επανένταξης ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια πάλεψε και νίκησε την εξάρτησή του από τις ψυχότροπες ουσίες.Η πολιτεία αντί να αναλάβει ως όφειλε την επαγγελματική και κοινωνική υποστήριξη ενός νέου ανθρώπου που βγήκε νικητής στη μάχη των ναρκωτικών, αντί να τον επιβραβεύσει, τον τιμωρεί, διαμορφώνοντας μάλιστα συνθήκες άμεσης υποτροπής του".

Ακόμη σημειώνει ότι: "Η πρόληψη, θεραπεία και κοινωνική επανένταξη των εξαρτημένων ατόμων αποτελεί κοινωνικό δικαίωμα και αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας. Αντ’ αυτού οι κυβερνητικές πολιτικές συγκλίνουν στη συγκάλυψη των αιτιών της χρήσης, τη γενίκευση των προγραμμάτων υποκατάστασης, την απαξίωση και υποχρηματοδότηση των αποδεδειγμένα αποτελεσματικών «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων (απόφοιτος των οποίων είναι και ο Κωνσταντίνος) και τη δίωξη των απεξαρτημένων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...