Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ!

A European city bike, an example of a bicycle ...Image via WikipediaTην Κυριακή 24-10-10 στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης απ΄όπου θα ξεκινήσει μεγάλη ποδηλατοπορεία με προορισμό την Παραλία Κατερίνης και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης.
Η πορεία θα ακολουθήσει τον κεντρικό δρόμο Κατερίνη - Περίσταση και μετά τον παράδρομο προς Παραλία. Θα γίνει 15λεπτο διάλειμμα στην πλατεία της Παραλίας όπου θα προσφερθούν νερά, αναψυκτικά και σάντουϊτς. Ανάλογη τροφοδοσία θα υπάρχει και στην πλατεία Ελευθερίας,στον τερματισμό. (Ανήλικοι μόνο με συνοδεία γονέων)

Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον, μετά τα τρία θανατηφόρα τροχαία με θύματα ποδηλάτες, δύο εκ των οποίων έγιναν στον παράδρομο Παραλίας-Κατερίνης, να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ασφάλεια όσων μετακινούνται με ποδήλατο εντός και εκτός πόλης, και όσων θα ήθελαν να το χρησιμοποιήσουν, αλλά φοβούνται λόγω της πλήρους ανυπαρξίας υποδομών.

Οι τεχνοκρατικές λύσεις που εφαρμόζονται ενθαρρύνουν τη χρήση του αυτοκινήτου στην πόλη μας, με αποτέλεσμα την περαιτέρω εξάπλωσή τους, καθιστώντας όλο και πιο δύσκολη τη χρήση του ποδηλάτου τη στιγμή που αυτή ευνοείται σε όλη την Ευρώπη εδώ και 30-40 χρόνια, με κάθε τρόπο.

ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΣ, ΓΡΗΓΟΡΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

- Ολοκλήρωση και σήμανση των ποδηλατόδρομων που κατασκευάστηκαν κατά καιρούς στην Κατερίνη και εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους.

- Μελέτη και κατασκευή δικτύου ποδηλατόδρομων που θα συνδέει κομβικά σημεία της πόλης (αγορά, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία, πάρκα), με τις συνοικίες και τα κοντινά χωριά.

- Άμεση επανατοποθέτηση της προστατευτικής μπάρας μεταξύ κεντρικού δρόμου και παράδρομου Περίστασης-Παραλίας. Καλύτερο φωτισμό και μείωση των ορίων ταχύτητας στο συγκεκριμένο δρόμο. Άμεση κατασκευή ποδηλατόδρομου και στη διαδρομή αυτή.

Επίσης ζητάμε σεβασμό προς τους ποδηλάτες από τους οδηγούς, αλλά και τήρηση από τους ποδηλάτες του Κ.Ο.Κ. και λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας (κράνος, φωτάκια, ανακλαστήρες κλπ.)

Ευχαριστούμε το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης που θα καλύψει υγειονομικά την εκδήλωση, καθώς και τους έμπειρους μοτοσυκλετιστές (Μ.Α.Ο.Κ.) και ποδηλάτες, τη Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία που θα περιφρουρούν την ποδηλατοπορεία.

Ευχαριστούμε ακόμη τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας/ Γραφείο Κινητικότητας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Τίτλος προγράμματος: Πρόγραμμα Νεολαία - Δράση 4.4 "e. -youth. -European Youth Co-Operates in underlining their Terittorial Heritage" Agreement Number Q2009-4774/007-001 YT7 PSIQ7), για την τροφοδοσία και υδροδοσία της εκδήλωσης, καθώς και τους ακόλουθους χορηγούς:

Εκπαιδευτήρια Πλάτων, Τροχός και Σπορ-Πάτσιο Αθανάσιο, Αντιπρόσωπο STIHL Γκουτζιάνα Ηρακλή, Εμπορία Ποδηλάτων-Παύλο Λαζαρίδη, Bike Love-Θέμη Κυριακού, Εμπορία Ποδηλάτων-Μηλιώρη Δημήτριο, Sfendami Mountain Festival-Μπάμπη Τσανακτσίδη, Καφέ "Πόλις".

Στην εκδήλωση συμμετέχουν:
Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας, Φίλοι του Περιβάλλοντος, Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας, Μοτοσυκλετιστικός Αθλητικός Όμιλος Κατερίνης (Μ.Α.Ο.Κ.), Α.Π.Σ. Δρομέων Πιερίας "ΖΕΥΣ", 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης- Περιβαλλοντική Ομάδα, Ελεύθεροι Ποδηλάτες Πιερίας, Σύλλογος Γονέων Κ. Αγ. Ιωάννη, Πρωτοβουλία Πέλεκα, Αθλητική Ακαδημία ΄92, Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας, Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίας, Σύλλογος Γονέων Δημ. Σχολείου Κορινού, Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δήμου Κατερίνης.
πληροφορίες: Μπάκας Μανώλης, τηλ. 6945511820 Email: bakasmanolis@hotmail.com
www.podilatikiapodrasi.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...