Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ενίσχυση στους πλημμυροπαθείς της Χίου και της Ικαρίας

Μέτρα για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Χίο και την Ικαρία ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι θα διατεθούν για την επισκευή ζημιών τα ακόλουθα ποσά:

- Για κατοικίες που χαρακτηρίζονται κατεδαφιστέες: 800 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, από τα οποία το 50% χορηγείται δωρεάν ως κρατική αρωγή και το υπόλοιπο 50% ως άτοκο δάνειο.

- Για τα υπόλοιπα, εκτός κατοικιών, κτίρια που χαρακτηρίζονται κατεδαφιστέα τα ποσά που χορηγούνται φθάνουν μέχρι τα 600 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, από τα οποία το 1/3 δίδεται δωρεάν και τα 2/3 με την μορφή άτοκου δανείου.

-Για κτίρια τα οποία πλημμύρισαν χωρίς όμως να υποστούν σοβαρές βλάβες χορηγείται το ποσό των 60 ευρώ ανά τ.μ. δωρεάν, για την αποκατάσταση των ελαφρών ζημιών.

Ο κ. Μαγκριώτης, ο οποίος θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες τη Σάμο και την Ικαρία, αναφέρθηκε και στα μέτρα που λαμβάνουν τα συναρμόδια υπουργεία, όπως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για τις καταστροφές στις καλλιέργειες, το υπουργείο Εσωτερικών για τις καταστροφές στα έργα υποδομής, το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης διά του ΕΟΜΜΕΧ για τις καταστροφές στις επιχειρήσεις και το υπουργείο Υγείας για τις προνοιακές ενισχύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...