Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Καμπάνια της INTERAMERICAN στην Αργολίδα για την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων

Η πολυετής εκστρατεία, που έχει οργανώσει η INTERAMERICAN με στόχο την πρόληψη και μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, είχε σταθμό στις 16 και 17 Οκτωβρίου στο Άργος. Η πρωτοβουλία της ασφαλιστικής εταιρείας αποτελεί μια απάντηση στην επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα οι συνέπειες του ακήρυχτου «πολέμου της ασφάλτου», που φέρνει την Ελλάδα στη δεύτερη θέση σε θανάτους από τροχαία μετά την Πολωνία, με 138 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων (στοιχεία ΟΟΣΑ). Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία (εννεάμηνο 2010), στη χώρα μας παρατηρείται μια μικρή μείωση θανάτων φέτος, ενώ αντιθέτως έχουν αυξηθεί δραματικά τα περιστατικά με περισσότερους τους τραυματίες.

Ο μεγαλύτερος αριθμός θανατηφόρων ατυχημάτων σημειώνεται σε κατοικημένες περιοχές και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Οι κύριες αιτίες -πίσω από τις οποίες βρίσκεται ο παράγων άνθρωπος- εντοπίζονται στην παραβατική συμπεριφορά (προτεραιότητα, σημάνσεις, αλκοόλ κ.ά.) και δευτερευόντως στις οδικές υποδομές (κακοτεχνίες, έλλειψη φωτισμού - προστατευτικών κιγκλιδωμάτων - σημάνσεων κ.ά.).

Το ζήτημα της αντιμετώπισης του μεγάλου κοινωνικού, δημογραφικού και οικονομικού προβλήματος που προκαλούν οι θάνατοι και οι αναπηρίες από τροχαία δυστυχήματα έχει και την ασφαλιστική διάστασή του, η οποία με τη νέα νομοθεσία της αποζημίωσης ανά θύμα γίνεται κομβική για τις προβλέψεις αποθεματοποίησης της ασφαλιστικής αγοράς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η INTERAMERICAN κατέγραψε από εμπλοκή ασφαλισμένων σε αυτήν οχημάτων 70 θανάτους το 2009, ενώ το πρώτο εννεάμηνο του 2010 έχουν καταγραφεί ήδη 50 θάνατοι. Το 2009 η Εταιρεία κατέβαλε σε αποζημιώσεις αστικής ευθύνης αυτοκινήτου συνολικά 71,4 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) “Πράξεις Ζωής” η Εταιρεία υλοποιεί με τη συνεργασία του Ιαβέρη, βετεράνου οδηγού αγώνων αυτοκινήτου, μια καμπάνια κυκλοφοριακής αγωγής για τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς των πολιτών, οργανώνοντας εκδηλώσεις κατά προτεραιότητα στα αστικά κέντρα της περιφέρειας που παρουσιάζουν υψηλό δείκτη επικινδυνότητας, με την εθελοντική σύμπραξη των τοπικών γραφείων πωλήσεων. Στο Άργος πραγματοποιήθηκε στις 16/10 ανοιχτό σεμινάριο με βασικό ομιλητή τον Ιαβέρη, ενώ στις 17/10 οργανώθηκε επίδειξη πρακτικής αντιμετώπισης απρόβλεπτων κινδύνων κατά την οδήγηση. Ο Ιαβέρης επισκέφτηκε και μίλησε και σε τοπικά Λύκεια. Οι εκδηλώσεις τέθηκαν υπό την αιγίδα του δήμου και είχαν την αρωγή του Επιμελητηρίου Άργους και της Διεύθυνσης Τροχαίας του νομού, στην οποία προσφέρθηκε από την INTERAMERICAN ένα αλκοολόμετρο. Η Αργολίδα βρίσκεται στη ζώνη υψηλής επικινδυνότητας για τροχαία δυστυχήματα.

Από το 2003, που το πρόγραμμα της INTERAMERICAN για την ασφαλή οδήγηση υλοποιείται στο πλαίσιο της ΕΚΕ, εκτιμάται ότι έχουν συμμετάσχει σε ενημερωτικές εκδηλώσεις της Εταιρείας περισσότερα από 10.000 άτομα – μαθητές, στρατευμένοι και ενήλικοι πολίτες. Επισημαίνεται ότι η INTERAMERICAN αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...