Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Η Πάτρα τίμησε τον καλό άνθρωπο!

Τιμή στον Θανάση Βέγγο από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Eκδήλωση για τον μεγάλο μας ηθοποιό έγινε πρόσφατα στο πλαίσιο εγκαινίων του Κινηματογράφου Τέχνης του πανεπιστημίου της αχαϊκής πρωτεύουσας, στον οποίο δόθηκε το όνομά του «Θανάσης Βέγγος».

«Τι θα πει μεγάλη μας τιμή που σας γνωρίζω; Μεγάλη μου χαρά να λέτε. Χαίρομαι που σε βλέπω, Θανάση! Αυτό να λέτε, καλοί μου άνθρωποι!»

Συγκινημένος ο Θ.Β. εμφανίστηκε μετά της συζύγου του στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών που τον αποθέωσε, ενώ έτσι απάντησε στις χαιρετούρες και στις βαρύγδουπες κουβέντες των όσων παραβρέθηκαν εκεί.

«Είναι το ελάχιστο αντίδωρό μας στον άνθρωπο που επί μισό αιώνα μας δίδαξε τέχνη, ήθος και ανθρωπιά» δήλωσε ένας εκ των ομιλητών, ο Νίκος Καββαδίας, ο οποίος έχει την ευθύνη του πρώτου κινηματογραφικού αφιερώματος που θα εγκαινιάσει τον χώρο, με τίτλο «Παράθυρο στην ανθρωπιά». Τίτλος που ταιριάζει στον τιμώμενο, αφού με τον τρόπο ζωής του και στην τέχνη και στη ζωή μάς άνοιξε όχι ένα, αλλά πολλά παράθυρα στην ανθρωπιά.

Τη ρήση του Νίκου Κούνδουρου που τον έβγαλε στον κινηματογράφο «Η τρελός είναι αυτός ή άγιος» επανέλαβε στους παρευρισκομένους ο πρύτανης του πανεπιστημίου Σταύρος Κουμπιάς.

Για τον Θανάση Βέγγο μίλησε και ο κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Ζουμπουλάκης με λόγια μεστά και συγκινητικά.
Κάποιες στιγμές δάκρυσε ο Θανάσης, ο οποίος στο τέλος της εκδήλωσης δέχτηκε τις ακραίες εκδηλώσεις του κοινού που με κάθε τρόπο του έδειξε τη λατρεία του. Ο απόηχος του χειροκροτήματος από το δεύτερο μέρος προβολής της αξέχαστης ταινίας «Ο Θανάσης στη Χώρα της Σφαλιάρας», με τίτλο «Επτά χρόνια γύψος», τον ακολουθούσε ενώ κατέβαινε τις σκάλες του αμφιθεάτρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...