Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Αγοράκι σε κέντρο αρωγής βγήκε ανθρώπινο κρανίο

Σοκ στα Χανιά! Παιδάκι που φιλοξενείται στο Κέντρο Αρωγής και Αποκατάστασης Ανηλίκων, στην περιοχή Κουμπές, βρήκε ανθρώπινο κρανίο! Το περιστατικό συνέβη προχθές το πρωί, την ώρα που τα παιδάκια έπαιζαν αμέριμνα στην αυλή. Ξαφνικά ένα αγοράκι έβαλε τις φωνές και έντρομο έτρεξε στους υπαλλήλους του κέντρου, στους οποίους έδειξε την πλαστική σακούλα που κρατούσε και που, όπως είπε, βρήκε σε παρτέρι. Η σακούλα περιείχε ένα κρανίο ανθρώπινου σκελετού, το οποίο μόλις αντίκρισαν οι εργαζόμενοι «πάγωσαν». Μόλις ηρέμησαν τον ανήλικο και τον απομάκρυναν από το σημείο, ειδοποίησαν την αστυνομία και άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων έσπευσαν στο σημείο και περισυνέλεξαν το μακάβριο εύρημα.

Το κρανίο, που σύμφωνα με εκτιμήσεις είναι πολλών ετών, θα αποσταλεί σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Αθήνας προκειμένου να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις και να ριχτεί φως στην περίεργη αυτή υπόθεση. Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με το κρανίο και τον εντοπισμό του στο συγκεκριμένο σημείο, μεταξύ των οποίων και της εγκληματικής ενέργειας.

Οπως είπε στην «Espresso» ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων Παντελής Μουρτζανός, «οι εκτιμήσεις μας είναι ότι το κρανίο είναι πολλών ετών. Για να μάθουμε περισσότερα στοιχεία, το στείλαμε στο Εθνικό Κέντρο Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα για την προέλευσή του. Το δυστύχημα είναι ότι το μακάβριο αυτό εύρημα το ανακάλυψε ένα παιδάκι, το οποίο υπέστη σοκ».

Πάντως, το γεγονός ότι βρέθηκε μέσα στο Κέντρο Αρωγής και Αποκατάστασης Ανηλίκων έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στη διοίκηση του ιδρύματος. Την ίδια στιγμή, οι υπεύθυνοι έχουν εστιάσει την προσοχή τους και το ενδιαφέρον τους στο αγόρι που βρήκε τη σακούλα, αλλά και στους υπόλοιπους ανηλίκους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο περιστατικό ξαναφέρνει στο προσκήνιο το ζήτημα της αναγκαιότητας φύλαξης του κέντρου, αφού μέχρι σήμερα δεν υπάρχει φύλακας. 
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...