Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Η νίκη στα Δερβενάκια γνωρίζει... οδική «ήττα»

Φωτογραφία 

Την πρώτη τους ήττα _ 188 χρόνια µετά τη σπουδαία νίκη του Κολοκοτρώνη και του Νικηταρά εναντίον του Δράµαλη _ γνωρίζουν τα Δερβενάκια. Ο τόπος όπου πραγµατοποιήθηκε µία από τις σηµαντικότερες νίκες της Επανάστασης του 1821 και από τους ελάχιστους που έχουν µε ακρίβεια ορισθεί, πλήττεται µε τις ευλογίες του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συµβουλίου, το οποίο έδωσε το πράσινο φως για τη βελτίωση της επαρχιακής οδού Νεµέας, Δερβενακίων και Κορινθίας.
Αν και ο νέος δρόµος που προτείνεται ακολουθεί τη χάραξη του υπάρχοντος, για τη δηµιουργία του απαιτούνται «εκβραχισµοί, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, οχετών και γεφυρών» επισηµαίνουν τρεις αρµόδιες Εφορείες Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων που τονίζουν πως το τοπίο θα επιβαρυνθεί επίσης από την εγκατάσταση εργοταξίων, την απόθεση αδρανών υλικών και τα µπάζα.
Η βελτίωση των επίµαχων 700 µ. ωστόσο θεωρείται απαραίτητη για την αποφυγή ατυχηµάτων και υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η χρηµατοδότηση, ενώ υπάρχει προηγούµενη απόφαση του υπουργείου Πολιτισµού (επί της προηγούµενης ηγεσίας) που επέτρεπε την υλοποίηση του έργου. Ωστόσο, όπως ακούστηκε, στο τραπέζι του ΚΑΣ υπήρχαν και εναλλακτικές λύσεις, όπως η κατασκευή τούνελ ή η διαµόρφωση εναλλακτικής διαδροµής, οι οποίες όµως απαιτούσαν επιπλέον χρόνο και χρήµατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...