Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Τρίκαλα: Mε …ηχηρό τρόπο το μήνυμα από τους Ποδηλάτες στην Δημοτική Αρχή

Με διαφορά η μεγαλύτερη Ποδηλατοπορεία από πλευράς συμμετοχής ποδηλάτων...
που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια στα Τρίκαλα, έγινε σήμερα με αφετηρία την κεντρική πλατεία της πόλης.
Οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, έφεραν δεκάδες μεμονωμένους ποδηλάτες αλλά ακόμη και οικογένειες στην πλατεία, για να απαιτήσουν για ακόμη μια φορά τα… αυτονόητα.
Ανθρώπινες πόλεις με αναβάθμιση συγκοινωνιών - κατασκευή ποδηλατόδρομων – πεζοδρομήσεις.

Για 3η συνεχή χρονιά οι Ποδηλάτες Τρικάλων συμμετείχαν στην σημερινή Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε περισσότερες από 40 πόλεις από όλη την Ελλάδα.

Η πορεία, δημιούργησε …πανικό στην κυκλοφορία της πόλης, όταν κατά δεκάδες άρχισαν να κινούνται τα ποδήλατα από την πλατεία προς δρόμους της πόλης, ενώ οι ποδηλάτες με σφυρίχτρες, καραμούζες, κόρνες, κουδούνια, έστελναν ένα… ηχηρό μήνυμα για τα αιτήματά τους.

«Θέλουμε μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τις μετακινήσεις. Το ποδήλατο, σε συνδυασμό φυσικά με τις συγκοινωνίες, μπορεί να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή. Η σημερινή κατάχρηση του αυτοκινήτου είναι αποδεδειγμένα καταστροφική τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον. Ως εκ τούτου κάθε πολιτική που συμβάλλει ή διατηρεί την κατάχρηση αυτή μας βρίσκει αντίθετους», τονίσανε οι «Ποδηλάτες Τρικάλων».
Με την ολοκλήρωση της Ποδηλατοπορείας, οι ποδηλάτες, κατευθύνθηκαν στην πλατεία έναντι του παλαιού ΚΤΕΛ στο κέντρο της πόλης και έστησαν πικ-νικ, περνώντας νέο μήνυμα στην Δημοτική Αρχή Τρικάλων, ότι πρέπει οι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι να χρησιμοποιούνται για τον σκοπό που δημιουργήθηκαν…

Η πλατεία, γέμισε από … ταπεράκια με σπιτικό φαγητό και παιδιά που έπαιξαν, δίνοντας «χρώμα» στην πλατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...