Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ρόδος - Βαριές ποινές για ναρκωτικά - Ισόβια σε 15 - Πρόστιμα πάνω από 1.000.000 ευρώ

Σε ισόβια κάθειρξη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών καταδικάστηκαν 15 άτομα από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ύστερα από...
δίκη η οποία κράτησε αρκετές ημέρες δεδομένου ότι στο εδώλιο του δικαστηρίου βρέθηκαν συνολικά 44 άτομα. Οι 15 εκ των κατηγορουμένων, εκ των οποίων οι 7 γυναίκες καταδικάστηκαν σε ισόβια ενώ συνολικά το δικαστήριο επέβαλλε 23 φορές την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, 181 χρόνια φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο ύψους 7 εκατ. ευρώ!

Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της υπόθεσης αλλά και των αυστηρών ποινών που επιβλήθηκαν είναι και το γεγονός ότι αρκετοί εκ των κατηγορουμένων καλούνται να εκτίσουν ποινή ισόβιας κάθειρξης όχι μία αλλά δύο φορές, ενώ στη πρόταση του ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την καταδίκη ακόμη και τρεις φορές ισόβια!

Συνολικά στην υπόθεση βρέθηκαν κατηγορούμενοι 44 άτομα εκ των οποίων στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισαν 39 καθώς οι υπόλοιποι πέντε είναι φυγόδικοι.

Από αυτούς, σε 15 άτομα επιβλήθηκε η μέγιστη ποινή της ισόβιας κάθειρξης αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χρηματικό πρόστιμο. Ορισμένοι μάλιστα το πρόστιμο που καλούνται να πληρώσουν ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...