Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Καταδίκη Από Το Εφετείο Λάρισας Για Τον Τέως Πρόεδρο Της Ανάβρας

Σε οκτάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Εφετείο Λάρισας ο τέως Πρόεδρος Ανάβρας Δημήτρης Τσουκάλας, για παραποίηση δημόσιου εγγράφου.

Η καταγγελία είχε γίνει από το 2006 από τον πρώην Πρόεδρο της Κοινότητας Ανάβρας Γιώργο Μπακάκο, όταν έπεσε στην αντίληψή του έγγραφο που είχε δοθεί από τον τότε Πρόεδρο Δημήτρη Τσουκαλά για μεταφορά καυσόξυλων εκτός χωριού, από έναν ετεροδημότη, που διαμένει στη Λαμία και ένα κάτοικο, που ζει κάποιους μήνες στην Ανάβρα και τους υπόλοιπους στα Φάρσαλα.

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ο Πρόεδρος Δημήτρης Τσουκαλάς, είχε υπογράψει αιτήσεις κατοίκου Λαμίας και κατοίκου για κάποιους μήνες το χρόνο, Φαρσάλων, ώστε να μεταφέρουν καυσόξυλα εκτός χωριού. Τα έγγραφα που χρησιμοποίησε για να τους εγκρίνει τις αιτήσεις, σύμφωνα με το Δικαστήριο, ήταν μεν του Δασαρχείου Αλμυρού, αλλά με υπογραφή Δασάρχη που είχε συνταξιοδοτηθεί ένα χρόνο πριν και δεν βρισκόταν στην Υπηρεσία. Οι εγκρίσεις των αιτήσεων γινόταν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αφού τα παραποιημένα έγγραφα έχουν ημερομηνία 5 Οκτωβρίου 2006, με υπογραφή Δασάρχη που βρισκόταν τότε, ένα χρόνο, σε σύνταξη.

Οι συγκεκριμένες παράτυπες εγκρίσεις έγιναν αντιληπτές από τον Γιώργο Μπακάκο, όταν διαπίστωσε ότι οι εγκρίσεις είχαν υπογραφή Δασάρχη σε σύνταξη και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά προς το Δασαρχείο Αλμυρού, τη Διεύθυνση Δασών και την αντίστοιχη Υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με αποτέλεσμα να κινηθεί η δικαστική διαδικασία.
ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...