Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Το ΚΚΕ ήθελε να πληρώσει ο Δήμος Καρπενησίου τις... γιορτές του!

Το ΚΚΕ , μέσω των αντιστασιακών οργανώσεων που ελέγχει, διέσπασε τον γιορτασμό στις Κορυσχάδες και παράλληλα ζήτησε από τον Δήμο να καλύψει και τα έξοδα της δικής του εκδήλωσης.

Βέβαια ο Δήμος Καρπενησίου τιμά το μεγάλο αγώνα κατά τις Ναζιστικής κατοχής για την απελευθέρωση της πατρίδας όχι μόνο στα λόγια αλλά κυρίως στα έργα. Το ιστορικό, πολιτικό και ηθικό δίδαγμα του έπους του ’40, της παλλαϊκής αντίστασης και των γεγονότων που ακολούθησαν το τέλος του πολέμου είναι ότι η εθνική ενότητα αποτελεί υπέρτατη αξία για όλους μας. Είναι άλλωστε αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το όφελος της εθνικής ενότητας είναι ανάλογο μόνο με τη ζημία του εθνικού διχασμού.
Με αυτό σκεπτικό ο Δήμαρχος πήρε την πρωτοβουλία να απευθυνθεί στον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης και να καταθέσει τις εξής προτάσεις:
1. Να αναπτυχθεί συνεργασία με το ΚΚΕ και την ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, σε όλα τα επίπεδα, για την προστασία της κιβωτού μνήμης και ελπίδας που είναι οι Κορυσχάδες και την αναβάθμιση τους, προκειμένου να καταλάβουν τη θέση που τους αξίζει στη συνείδηση ολόκληρου του Ελληνικού λαού.
2. Δεδομένης της συστηματικής προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου για τη κατοχύρωση της αυτονομίας και της ανεξαρτησίας του νομικού πρόσωπου του Μουσείου των Κορυσχάδων, να λάβει τη θέση του Προέδρου ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης.
3. Να δώσουμε τέλος στην αναχρονιστική πρακτική δύο ξεχωριστών εορτασμών και να συνδιοργανώσει ο Δήμος Καρπενησίου με το ΚΚΕ και την ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ μια κοινή εορτή προς τιμήν των 67 χρόνων από τη Σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου.
Για αυτό το σκοπό ο Δήμαρχος επιδίωξε συνάντηση και με τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ κυρία Παπαρήγα και έγινε δεκτός από τον κύριο Νίκο Σοφιανό στον οποίο παρουσίασε τις προτάσεις του, για να αποδοθεί από κοινού η δέουσα τιμή σε αυτούς που αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση ενάντια στους φασιστές κατακτητές. Δυστυχώς, παρά τις επίμονες προσπάθειες του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής οι προτάσεις αυτές δεν εισακούστηκαν.

Είναι προφανές ότι ο Δήμος Καρπενησίου δεν μπορεί να επωμιστεί το κόστος για τη διοργάνωση δύο ξεχωριστών εκδηλώσεων για τον ίδιο σκοπό. Για αυτό το λόγο με απόφαση Δημάρχου, ο Δήμος Καρπενησίου παραχωρεί το χώρο και βεβαίως εξασφαλίζει την πρόσβαση στο Μουσείο, αλλά δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις διοργάνωσης της γιορτής, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την ηλεκτροτεχνική υποδομή, το στέγαστρο, τις καρέκλες, την τεχνική υποστήριξη, ακόμη και την προετοιμασία των στεφάνων που κατατίθενται, τα οποία άλλωστε σε καθε περίπτωση είθισται να βαρύνουν τον διοργανωτή.
Καλωσορίζουμε τους εκπροσώπους του ΚΚΕ και της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στον τόπο μας και τους ευχόμαστε καλή διαμονή. Τιμάμε τους αγώνες του λαού μας και υποκλινόμαστε στη γενιά του '40, με σεβασμό. Η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου αποτελεί την κορυφαία στιγμή της εθνικής αντίστασης, και πρέπει να είναι σύμβολο ενότητας του Λαού και του Έθνους, πέρα και πάνω από κομματικές αντεγκλήσεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...