Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

«ΜΙΚΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» του Δήμου Καρπενησίου

The central square of Karpenisi, in Evritania ...Image via Wikipedia  Η απόσταση που χωρίζει  την πόλη μας από τα μεγάλα αστικά κέντρα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση  να αποτελεί τροχοπέδη στη μετάδοση νέων γνώσεων και πληροφοριών.
Επιδίωξη της νέας Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες που θα επιτρέπουν σε κάθε έναν από τους δημότες να μπορεί να γίνει μέτοχος της κοινωνίας της πληροφόρησης αλλά και της διαδικασίας μη τυπικής, άτυπης και δια βίου μάθησης.
Η ενίσχυση της ευρύτερης μόρφωσης και η προώθηση δράσεων που συμβάλουν στην επιπλέον κατάρτιση, αποτελούν για το Δήμο Καρπενησίου τις βάσεις αυτής της προσπάθειας.
Δημιουργήσαμε λοιπόν το «Μικρό Πανεπιστήμιο». Ένα θεσμό, στα πλαίσια του οποίου ο Δήμος Καρπενησίου σε μόνιμη συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου, το παράρτημα Καρπενησίου του ΤΕΙ Λαμίας (Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων), τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου και το Σύλλογο Νέων για την Ευρυτανία, διοργανώνει διαλέξεις, σεμινάρια και ανοιχτές συζητήσεις διαφορετικής κάθε φορά θεματολογίας. Οι εκδηλώσεις αυτές προκύπτουν έπειτα από προτάσεις διαφορετικών κάθε φορά φορέων του τόπου μας.
Ανοίξαμε λοιπόν έναν κύκλο εκδηλώσεων που έχουν ως βασική αποστολή την παροχή ευρείας και ενδιαφέρουσας γνώσης. Με στοχευμένες δράσεις, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, που θα κρατούν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, ευελπιστούμε ο θεσμός αυτός να καθιερωθεί και να λειτουργήσει ως ένα χρήσιμο εργαλείο για την ανάπτυξη της προσωπικότητας κάθε κατοίκου της πόλης μας. 
Η τρίτη κατά σειρά  εκδήλωση του «Μικρού Πανεπιστημίου» πραγματοποιείται έπειτα από πρόταση  του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Ευρυτανίας, με θέμα: Διατροφή, Άσκηση και Υγεία και κεντρικό ομιλητή το Θανάση Τζιαμούρτα, επίκουρο καθηγητή στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διδάσκων στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Μαΐου 2011 και ώρα 18:00, στην αίθουσα προβολών του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου.
Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: 
«Η φιλοσοφία του  θεσμού αυτού είναι το Καρπενήσι  να υποδέχεται ανθρώπους που με τις  γνώσεις και την εμπειρία τους, παρέχουν στους δημότες μας επιπλέον κατάρτιση. Χρησιμοποιώντας μεθόδους μη τυπικής και άτυπης μάθησης που προωθούνται σε μεγάλο βαθμό από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το «Μικρό Πανεπιστήμιο» του Δήμου Καρπενησίου ελπίζουμε να συμβάλει στην προώθηση νέων ιδεών αλλά και στη μετάδοση χρήσιμων για όλους μας γνώσεων. H νέα Δημοτική Αρχή, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, βρήκε πολύτιμους συνεργάτες, οι οποίοι, με τις προτάσεις τους, στηρίζουν και ενισχύουν το θεσμό του Μικρού Πανεπιστημίου. Αυτή τη φορά, το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ευρυτανίας, το οποίο και ευχαριστούμε θερμά, μας πρότεινε τη διοργάνωση μίας πολύ ενδιαφέρουσας εκδήλωσης. Στις μέρες μας, όπου οι ρυθμοί της καθημερινότητάς δεν ευνοούν την άσκηση και τη σωστή διατροφή, είμαι σίγουρος ότι ο κύριος Τζιαμούρτας θα δώσει πολύτιμες συμβουλές σε όλους μας».   
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...