Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Καταγγελία Δημάρχου: Τηλεφωνικές... απογραφές στη Λαμία !

"Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε στα άκρα" δηλώνει ο δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς μετά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που συνεδρίασε έκτακτα και ασχολήθηκε με το θέμα της απογραφής.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο ολόκληρες γειτονιές της Λαμίας μετακινούνται οργανωμένα σε γειτονικούς νομούς απ' όπου έλκουν την καταγωγή τους ενώ παράλληλα καταγγέλθηκε ότι για σήμερα Κυριακή εχουν προγραμματιστεί οργανωμένα ταξίδια συλλόγων και φορέων.
Σύμφωνα με τα όσα κατατέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της Λαμίας "αρνούνται στη Λαμία να ανοίξουν τις πόρτες των σπιτιών τους στους ανθρώπους της απογραφής λέγοντας ότι θα υπογραφούν στα χωριά τους". Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου αποκαλύφθηκε ότι σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται ακόμη και τηλεφωνική απογραφή.
"Τα προηγούμενα δέκα χρόνια πληρώσαμε ακριβά ως πόλη αυτή τη μαζική μετακίνηση σε άλλες περιοχές" υπογραμμίσει ο δήμαρχος της Λαμίας ο οποίος σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν πρόκειται να πάρει κανείς βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από το δήμο αν δεν προσκομίσει πέραν όλων των άλλων και την απόδειξη ότι έχει απογραφεί στη Λαμία. Συγχρόνως ανακοίνωσε ότι θα διερευνηθούν τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο δήμος και δεν αποκλείει να καταθέσει ακόμη και μηνυτήρια αναφορά στη δικαιοσύνη υποβάλλοντας συγκεκριμένα στοιχεία που έχει στην διάθεση του ο Δήμος.
"Εμείς θέλουμε ο καθένας να απογραφεί στον τόπο του. Είμαστε αναγκασμένοι όμως να φτάσουμε στα άκρα από τη στιγμή που βλέπουμε παρόμοιες κινήσεις οι οποίες είναι και οργανωμένες και σύμφωνα με αυτές ολόκληροι οικισμοί της Λαμίας θα αποτυπώνονται με ακατοίκητα σπίτια" υπογραμμίζει ο δήμαρχος κ. Γιώργος Κοτρωνιάς και συμπληρώνει: "Εμείς έχουμε στα χέρια μας μια σειρά από στοιχεία σύμφωνα με τα οποία γνωρίζουμε που είναι μόνιμος κάτοικος ο καθένας. Ελπίζουμε έστω και την τελευταία στιγμή να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να δηλώνουν την αλήθεια όπου και αν βρίσκονται. Σε διαφορετική περίπτωση έχουμε ένα τεράστιο οπλοστάσιο που φτάνει μέχρι να θεμελιωθεί ποινική δίωξη από τη δικαιοσύνη. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί" σημειώνει ο δήμαρχος της Λαμίας.
Τέλος, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με επιστολή του στη Στατιστική Αρχή, ο Δήμαρχος ζήτησε να διακοπεί η απογραφή σε συγκεκριμένες περιοχές στη σημερινή ημέρα επειδή όπως λέει " έχουν οργανωθεί μέχρι και εκδρομές για να γίνουν απογραφές στα καφενεία". Παράλληλα ζήτησε μεγαλύτερη εποπτεία καταγράφοντας συγχρόνως τις προθέσεις του δημοτικού συμβουλίου για προσφυγή ακόμη και στη δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...