Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Ηλεία: Διακινούσαν λαθραία τσιγάρα με φορτηγά και πλοία

Έξι άτομα συνελήφθησαν και άλλα τρία αναζητούνται για εμπλοκή σε κύκλωμα λαθρεμπορίου τσιγάρων, στο νομό Ηλείας...Σύμφωνα με το iliatora.gr οι 6 συλληφθέντες είναι βουλγαρικής υπηκοότητας ενώ αναζητούνται 2 Έλληνες και ένας ακόμη Βούλγαρος.
Οι λαθρέμποροι έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών του αστυνομικού τμήματος Βάρδας, το απόγευμα του Σαββάτου μετά από αξιοποίηση πληροφοριών.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έρευνες στα σπίτια των έξι Βουλγάρων, όπου εντόπισαν και κατάσχεσαν συνολικά 26.000 τσιγάρων (περίπου 1.350 πακέτων).
Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης όμως, οι συλληφθέντες ομολόγησαν την απίστευτη δράση ενός οργανωμένου κυκλώματος λαθρεμπορίας.

Οι έξι ανέφεραν πως τουλάχιστον 5 φορές τους τελευταίους μήνες μικρό πλοίο προσέγγισε τις ακτές της Ηλείας, στη Γλύφα, και παρέδωσε περισσότερα απο 1.000 χαρτοκιβώτια, με συνολικά 500.000 πακέτα τσιγάρων κάθε φορά!

"Εγκέφαλος" της σπείρας φέρεται να είναι ένας από τους δύο Έλληνες που αναζητούνται.

Το κύκλωμα με τη συμμετοχή περιφερειακών μελών, μεταφόρτωνε τα χαρτοκιβώτια σε φορτηγό και μετά το παράνομο εμπόρευμα διοχετευόταν στην αγορά.
Ένας από τους συλληφθέντες υπέδειξε μάλιστα σε αναπαράσταση στους αστυνομικούς το σημείο όπου κατέφθανε το πλοίο καθώς τα δρομολόγια που ακολουθούσαν
Οι αρχικές ανεπίσημες εκτιμήσεις για τα διαφυγόντα κέρδη εις βάρος του ελληνικου Δημοσίου κάνουν λόγο για περισσότερα από 2,5 εκατομύρια ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας που τους άσκησε ποινική δίωξη για λαθρεμπορία σε βαθμό κακουργήματος και διέταξε την κράτηση τους.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών ακόμη ατόμων που φέρονται ότι ήταν μέλη του κυκλώματος συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...