Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ποδηλάτες Μυτιλήνης και Aeolistas γέμισαν τους δρόμους της Μυτιλήνης με τα ποδήλατα

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η διοργάνωση της ποδηλατοπορείας από τους Ποδηλάτες Μυτιλήνης, τους Aeolistas και τον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης την Κυριακή 8 Μαΐου 2011.
Περίπου 400 ποδηλάτες διαδήλωσαν για ένα εκτεταμένο δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, προβάδισμα στα συλλογικά μέσα μεταφοράς έναντι των ατομικών, την αποθάρρυνση της διέλευσης των ΙΧ από το κέντρο της πόλης.

Χθες το μεσημέρι ένα κύμα ποδηλατών διέσχισε την πόλη της Μυτιλήνης, ο θόρυβος ήταν 70 ντεσιμπέλ, όσο η ομιλία με δυνατή φωνή. Ήταν ο δρόμοι άδειοι; Όχι! περίπου 400 ποδηλάτες περνούσαν, και περνούσαν και περνούσαν… αλλά το μόνο που ακουγόταν ήταν … τα χαμόγελά τους, τα κουδουνάκια τους και οι ξέγνοιαστες βόλτες εκατοντάδων πεταλιών που κατέκτησαν, για μια ακόμη μέρα, τους δρόμους της πόλης.

Κάθε χρόνο περισσότεροι, κάθε χρόνο πιο αγανακτισμένοι με τα αδιέξοδα του αυτοκινήτου και την πολιτική που προωθεί την χρήση του (νέοι αυτοκινητόδρομοι, απόσυρση, μείωση τέλους ταξινόμησης, εγκατάλειψη των δημόσιων συγκοινωνιών). Ποδηλάτες σε 34 πόλεις, έλαβαν μέρος στην 4η πανελλαδική ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας, ζητώντας περισσότερο χώρο για το ποδήλατο και τους πεζούς, αναβαθμισμένα μέσα μεταφοράς, ανθρώπινες πόλεις. Διαδήλωσαν πάνω από 10.000 στην Αθήνα !!!!! 1.500 στη Θεσσαλονίκη και πολλές χιλιάδες στις υπόλοιπες πόλεις.

Ξέρουμε ότι οι διεκδικήσεις αυτές, όσο αυτονόητες κι αν είναι, δε θα μας χαριστούν. Γιαυτό και εμείς, παίρνοντας δύναμη από τέτοιες επιτυχημένες συλλογικές δράσεις, θα συνεχίσουμε με πείσμα την προσπάθειά μας. Έχουμε καταθέσει στο Δήμο Λέσβου τις θέσεις μας για να δοθεί προτεραιότητα στην υλοποίηση της πρότασης Βλαστού για δημιουργία δικτύου ποδηλατόδρομων στην πόλη της Μυτιλήνης, με βασικό άξονα τη διαδρομή Πύργος Γιανέλλη – Καλαμάρη.
Εξίσου σημαντική είναι και η κατασκευή ποδηλατόδρομου – πεζόδρομου στη διαδρομή Πύργος Γιανέλλη – Αεροδρόμιο και σε δεύτερη φάση στη διαδρομή Καλαμάρη – Παναγιούδα. Τέλος αυτά τα έργα πρέπει να συνδυαστούν με κάποιο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων με σταθμούς σε διάφορα κομβικά σημεία της πόλης (parking – ΚΤΕΛ κλπ). Οι ποδηλάτες της Μυτιλήνης, αν τους ζητηθεί, θα
παραστούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για να καταθέσουν τις θέσεις τους και να ζητήσουν άμεσα πρωτοβουλίες για μια καλύτερη πόλη για όλους.
lesvosnews.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...