Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Τι λέει ο Δήμος Μυκόνου για το οικονομικό σκάνδαλο

Με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας ‘’Καθημερινή’’ σχετικά με το υπό δικαστική διερεύνηση οικονομικό σκάνδαλο στο Δήμο Μυκόνου, ο Δήμαρχος κ. Αθαν. Κουσαθανάς – Μέγας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ανάμειξη ετερόκλητων στοιχείων με στόχο τη διόγκωση του σκανδάλου και την ‘’εμπλοκή’’ σε αυτό των αιρετών, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά ως προς το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Πολύ περισσότερο όταν η ίδια εφημερίδα έχει και στο παρελθόν ασχοληθεί αρνητικά με τα τεκταινόμενα στη Μύκονο είτε αυτά αφορούσαν το ΧΥΤΑ είτε άλλα θέματα, ακόμα και πολιτιστικού χαρακτήρα, τα οποία έτειναν στην απαξίωση του νησιού μας, με τη μέθοδο της υπερβολής.
Η αμφισβήτηση των ‘’αγαθών προθέσεων’’ του συγκεκριμένου – κατά τα άλλα, σοβαρού  - Μέσου Ενημέρωσης εδράζεται στο γεγονός της αδικαιολόγητης κατά την άποψη μας, άγνοιας σημαντικών στοιχείων της υπόθεσης και αναφέρω:
1. Η υπόθεση αφορά τη  διερεύνηση της ορθής σύνταξης των βεβαιωτικών καταλόγων, αν επιβλήθηκαν πρόστιμα τα έτη 2002, 2003 και 2004, εποχή που δεν ασκούσα καθήκοντα Δημάρχου ούτε είχα σχετική αρμοδιότητα ως Αντιδήμαρχος.
2.  Από το 2005 μέχρι σήμερα δεν έχουν χαθεί έσοδα του Δήμου.
3. Οι παλαιοί οφειλέτες που είχαν εγγραφεί στους βεβαιωτικούς καταλόγους, έχουν κάνει χρήση της απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών που είχε ως καταληκτική ημερομηνία τον Ιούνιο του 2010 οπότε και προσήλθαν για εξόφληση ή ρύθμιση των χρεών τους.
4. Δεν έχω καμία ανάμειξη ή συμμετοχή σε off shore εταιρεία.
5. Το κατηγορητήριο έχει εκδοθεί από την Εισαγγελία και δεν περιλαμβάνει κανέναν αιρετό (ούτε Δημάρχους, ούτε Αντιδημάρχους).
Είναι πραγματικά, απορίας άξιο πώς μια εφημερίδα σπιλώνει συνειδήσεις ασύστολα, πολύ περισσότερο όταν ένα από τα διευθυντικά της στελέχη όχι μόνο κατάγεται από το νησί, αλλά έχει και ανάμειξη μέσω συγγενικών του προσώπων στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές που διεκδικούν τον Δήμο Μυκόνου και συνεπώς, γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...