Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Λήστευαν σπίτια ενώ οι ιδιοκτήτες τους κοιμούνταν


Δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 23 και 25 ετών, που κατηγορούνται ότι μαζί με συνεργό τους διέπραξαν δύο ληστείες και εννέα διαρρήξεις κατοικιών συνέλαβαν αστυνομικοί στο Δερβένι Κορινθίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μαζί με το συνεργό τους που αναζητείται, μία ημέρα πριν τη σύλληψή τους εισήλθαν σε σπίτι στη Λυγιά Κορινθίας και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικό ποσό από τον ιδιοκτήτη.

Οι φερόμενοι ως δράστες προσήχθησαν αρχικά στο Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης, ενώ στην κατοχή του ενός εντοπίστηκε ένα πιστόλι κινεζικής προέλευσης με εφαρμοσμένο το γεμιστήρα με ένα φυσίγγιο.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, κατά τη διάρκεια της προανάκρισης προέκυψε ότι οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση, οι οποίοι κατ’ επάγγελμα διέπρατταν ληστείες με την απειλή του ίδιου πιστολιού και διαρρήξεις σε κατοικίες νυχτερινές ώρες, ενώ οι ιδιοκτήτες κοιμούνταν, στην ευρύτερη περιοχή του Ξυλοκάστρου.

Η ίδια ομάδα είχε διαπράξει ληστεία σε εξοχική κατοικία την 21-05-2010 και από τότε μέχρι την 31-7-2010 είχαν κάνει εννέα ακόμα διαρρήξεις σε κατοικίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, τα θύματα αναγνώρισαν τους δύο δράστεςκαι πολλά από τα κλοπιμαία εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...