Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Συνάντηση Αυγενάκη με Εργολήπτες Δημοσίων Έργων

Συνάντηση με το Προεδρείο και τα μέλη του Συλλόγου Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων νομού Ηρακλείου και εκπρόσωπο του ΣΑΤΕ Κρήτης, είχε το πρωί της Δευτέρας, 28 Φεβρουαρίου, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, ως υπεύθυνος του τομέα Υποδομών του κινήματος, στο γραφείο του στο Ηράκλειο, προκειμένου να συζητήσει τις θέσεις και τις προτάσεις του Συλλόγου για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και το οποίο αλλάζει το πλαίσιο ανάθεσης και εκτέλεσης των δημοσίων έργων.

Ειδικότερα, στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του Συλλόγου, κα. Α. Σουρουλλά, ο Αντιπρόεδρος, κ. Α. Γρυλάκης, τα μέλη, κ.κ. Α. Κλάδος και Σ. Μπελιμπασάκης, καθώς και ο εκπρόσωπος του ΣΑΤΕ Κρήτης, κ. Μ. Μαραγκάκης. Ειδικότερα, η Πρόεδρος των Εργοληπτών, κα. Α. Σουρουλλά, σημείωσε ότι «το νομοθέτημα αντιμετωπίζει τους εργολήπτες ως «εν δυνάμει απατεώνες» με όλους τους νέους όρους και τους περιορισμούς που θέτει, ενώ στην πραγματικότητα οι εργολήπτες στην πλειονότητά τους είναι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, που δεν έχουν σχέση με τα κατεστημένα». Στο πλαίσιο της συνάντησης, παρέδωσαν επίσης υπόμνημα στο βουλευτή με τις θέσεις και τις προτάσεις του Συλλόγου επί του νομοσχεδίου.

Από πλευράς του, ο κ. Αυγενάκης, όντας αναλυτικά ενημερωμένος για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου αναγνώρισε ότι «η νομοθετική πρωτοβουλία αναλύεται σε τρία διακριτά μέρη, το πρώτο των οποίων αφορά σε μεταρρυθμίσεις της νομοθεσίας ανάθεσης και εκπόνησης των μελετών (Ν 3316/2005), το δεύτερο σε μεταρρυθμίσεις της νομοθεσίας ανάθεσης και εκτέλεσης των δημοσίων έργων (Ν 3669/2008) και το τρίτο στην ίδρυση μιας αρχής ελέγχου των διαδικασιών ωρίμανσης, ανάθεσης και εκτέλεσης των συμβάσεων». Συμφώνησε κατόπιν ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο οφείλει να γίνει πιο λειτουργικό, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να σέβεται τα αιτήματα και τις θέσεις των εργοληπτών δημοσίων έργων, κάνοντας ταυτόχρονα σαφή διαχωρισμό ανάμεσα στους μεγάλους και τους μικρομεσαίους εργολήπτες δημοσίων έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...