Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΠΑΤΡΑ: Χειροπέδες στη συμμορία του τρόμου

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, είχαν διαπράξει απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος επιχειρηματιών, ληστεία σε τράπεζες, διαρρήξεις σε καταστήματα και γραφεία, απόπειρες εκβίασης σε καρναβαλικά γκρούπ, ενώ έβαλαν φωτιά σε καρναβαλικό στέκι με κίνδυνο ζωής σε δυο ανθρώπους.

Πρόκειται για 6 άτομα, ηλικίας 21, 23, 24, 26, 26 και 36 ετών, που έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας και κατηγορούνται για σωρεία σοβαρών εγκληματικών πράξεων στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας. Ειδικότερα, όπως προέκυψε ύστερα από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, είχαν ενωθεί και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά διέπραξαν τα παρακάτω χτυπήματα...

Δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, που τελέσθηκαν, η μεν πρώτη την 18-11-2010 σε βάρος ημεδαπού άνδρα, με την χρήση μαχαιριού και ροπάλου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Το θύμα είχε αρνηθεί να ενδώσει σε απαίτηση της ομάδας για την καταβολή 50.000€ που όφειλε σε τρίτο για λογαριασμό του οποίου λειτουργούσαν.

Η δεύτερη απόπειρα έγινε ένα μήνα αργότερα και πάλι σε βάρος ημεδαπού άνδρα, με την χρήση πυροβόλου όπλου, που είχε επίσης αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και η οποία αφορούσε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Οι δράστες χτύπησαν τον περασμένο Αύγουστο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην οδό Ανθείας. Κατά τη διάρκεια της ληστείας αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον φύλακα της τράπεζας. Στη ληστεία αυτή συμμετείχε και ένας 53χρονος, που δεν έχει ακόμη συλληφθεί.
Η δράση της συμμορίας δεν σταματάει εδώ. Σύμφωνα με την αστυνομία είχαν κάνει 30 διαρρήξεις σε καταστήματα και γραφεία, απ’ όπου αφαίρεσαν: κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ρολόγια χειρός και διάφορα άλλα αντικείμενα, τα οποία στην συνέχεια διέθεταν προς πώληση σε τρίτα άτομα και σε τιμές μικρότερες από την εμπορική τους αξία.

Ομολόγησαν 9 απόπειρες εκβίασης μελών καρναβαλικών γκρουπ, με σκοπό το οικονομικό όφελος, οι οποίες απετράπησαν λόγω της σύλληψής τους, ενώ έβαλαν φωτιά σε καρναβαλικό στέκι, μέσα στο οποίο κοιμόντουσαν δύο άτομα, θέτοντας, με τον τρόπο αυτό, σε κίνδυνο την ζωή τους.

Στις έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, στα σπίτια και στα αυτοκίνητα των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Δύο αυτόματα πολεμικά τυφέκια, τύπου Καλάσνικοφ, άνευ κοντακίου, κινέζικης προέλευσης
-Τρεις κοινοί πυροκροτητές
-Δύο γεμιστήρες με 11 και 14 φυσίγγια, αντίστοιχα των 7,62 mm
-Ένα τεμάχιο ακαριαίου πυραγωγού σχοινιού
-Διακόσια ενενήντα φυσίγγια των 7,62 mm
-Δώδεκα φυσίγγια των 32 mm
-Πέντε φυσίγγια 38 special
-Μία κουκούλα full-face
-Διαρρηκτικά εργαλεία
-Διάφορα αντικείμενα (ρολόγια χειρός, φωτογραφικές μηχανές κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές κ.α.), των οποίων η προέλευση ερευνάται.
-Το χρηματικό ποσό των 850,00 ευρώ.

Τα κατασχεθέντα όπλα απεστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση και τυχόν ταυτοποίησή τους με άλλες έκνομες ενέργειες. Οι συλληφθέντες, με την σχηματιζόμενη σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
http://www.nakedtv.gr/index.php/Πατρα/Κοινωνια/simoria-opla.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...