Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΠΡΕΒΕΖΑ:Καταστηματάρχες παραβιάζουν τον νόμο της απαγόρευσης πώλησης αλκοόλ σε ανηλίκους!

Κραυγή αγωνίας απο 27 γονείς ανηλίκων
Την άμεση παρέμβαση κάθε αρμόδιας αρχής καθώς και των φορέων της περιοχής, ζητούν με ενυπόγραφη ανοιχτή επιστολή 27 γονείς ανηλίκων από την Πρέβεζα.
 
Οι γονείς καταγγέλουν ότι την προηγούμενη εβδομάδα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της πόλης ένα 15χρονο παιδί σε κωματώδη κατάσταση λόγω μέθης. 
 
Σϋμφωνα με τους γονείς ο ανήλικος αυτός μαζί με συμμαθητές του έτρωγαν και έπιναν σε κατάστημα της Πρέβεζας ο καταστηματάρχης του οποίου «ελαφρά τη καρδία» τους σέρβιρε κρασί.
 
«Το γεγονός αυτό ήχησε όχι ως καμπανάκι αλλά ως καμπάνα στ’ αυτιά μας και αναρωτηθήκαμε κατά πόσο επιτρέπεται αυτοί οι ασυνείδητοι καταστηματάρχες να πουλούν οινοπνευματώδη ποτα» τονίζουν οι 27 γονείς απευθύνοντας έκκληση προς τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Δήμαρχο, τον Αστυνομικό Διευθυντή και τον Λιμενάρχη να οργανώσουν εντατικούς ελέγχους προκειμένου να εντοπίσουν και να τιμωρήσουν καταστηματάρχες οι οποίοι παραβιάζουν τον νόμο της απαγόρευσης αλκοόλ σε ανηλίκους.
 
Οι γονείς είναι αποφασισμένοι να αναλάβουν και οι ίδιοι πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των μαθητών δηλώνοντας ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να δημιουργήσουν μια ασπίδα «προστασίας» γύρω από αυτά έτσι ώστε να μην κινδυνεύσουν άλλοι ανήλικοι.
 
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης έδωσε ήδη εντολή για εντατικοποίηση των ελέγχων από πλευράς της Δημοτικής Αστυνομίας υπογραμμίζοντας ότι θα γίνει ενημέρωση σε όλους τους καταστηματάρχες και σε περίπτωση που εντοπίζονται παραβάτες οι κυρώσεις θα είναι πολύ αυστηρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...