Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Αύριο θα γίνει τελικά η σύσκεψη για την Ήπειρο στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Aύριο Τετάρτη και ώρα 2.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί τελικά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα η προγραμματισμένη για τις 31 Μαρτίου σύσκεψη που αφορά την αναπτυξιακη προοπτική και τα προβλήματα της Ηπείρου.
Οι συσκέψεις διεξάγονται παράλληλα, με τη συμμετοχή Νομαρχιακών και Περιφερειακών στελεχών του κόμματος, των αντίστοιχων Περιφερειαρχών που υποστηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και των βουλευτών, ενώ οι υπουργοί επισκέπτονται διαδοχικά τα "τραπέζια" προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις, να ακούσουν τα αιτήματα και τα προβλήματα της εκάστοτε Περιφέρειας και να δώσουν λύσεις και προτάσεις γι' αυτά.
Από το νομό της Πρέβεζας θα συμμετέχει ο γραμματέας της ΝΕ Πρέβεζας του ΠΑΣΟΚ κ. Σπύρος Κατσάνος καθώς και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και πρώην Νομάρχης Βασίλης Ιωάννου.
Οι πολιτικές ηγεσίες πέντε συνολικά υπουργείων θα κληθούν να απαντήσουν στη σύσκεψη για την Ήπειρο σύμφωνα με την κωδικοποίηση των προβλημάτων της Περιφέρειας. Σύμφωνα με αυτή, τα σοβαρότερα προβλήματα στη περιφέρεια μας αφορούν στα Υπουργεία Υποδομών, Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης, Υγείας και Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Ο κ. Κατσάνος εξήγησε ότι με μια πρώτη εκτίμηση οι παρατηρήσεις που αφορούν το νομό μας έχουν να κάνουν με τα προβλήματα των οδικών δικτύων (Εγνατία, Ιόνιο, παραλιακή Εθνική Οδός, συνδέσεις με οδικούς άξονες) . 
Τα περιβαλλοντικά προβλήματα όπως τα θέματα που έχουν σχέση με την προστασία του Αμβρακικού και των περιοχών natura. Τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα παραγωγής (νομιμοποίηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, η ενίσχυση της κτηνοτροφικής δραστηριότητας και η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ).
Τέλος από τον κ Κατσάνο θα τεθούν τα προβλήματα υγειονομικής περίθαλψης όπως η βελτίωση των υποδομών στο νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας αλλά και η δημιουργία νέου νοσοκομείου στην περιοχή.
Ο κ.Ιωάννου από την πλευρά του υπογραμμίζει ότι ο ίδιος θα απαιτήσει σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν το Νομο» εκτιμώντας ότι μετά το τέλος της σύσκεψης θα υπάρξουν απαντήσεις για πολλά θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...