Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Εκδήλωση για τους Εβραίους των Ιωαννίνων

Ο Ροταριανός Όμιλος Ιωαννίνων τιμώντας την θλιβερή επέτειο της σύλληψης των Εβραίων Γιαννιωτών από τους Ναζί στις 24 Μαρτίου 1944 οργανώνει την Πέμπτη 31 Μαρτίου και ώρα 21:15 στο Ξεν. Du Lac, εκδήλωση με ομιλητή τον γνωστό Γιαννιώτη δάσκαλο Γιώργο Σιομπότη με την συνεργασία της Ισραηλιτικής Κοινότητας των Ιωαννίνων με θέμα: 
 
«Οι Ρωμανιώτες Εβραίοι των Ιωαννίνων. Πορεία μέσα στο χρόνο». Σκοπός της εκδήλωσης είναι όχι απλά η αναφορά στην θλιβερή επέτειο αλλά και το να γίνουν γνωστά γεγονότα από την συνύπαρξη των Χριστιανών και Εβραίων Γιαννιωτών στα χρόνια του μεσοπολέμου και παλαιότερα. 
 
Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα τιμηθεί ο κ. Χάϊντς Κούνιο, Ροταριανός, από τη Θεσσαλονίκη με Εβραϊκή καταγωγή που έβαλε στόχο ζωής την καταγραφή όλων των Ελλήνων Εβραίων που εξοντώθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Γερμανίας.
 
Για δηλώσεις συμμετοχής στην εκδήλωση επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο του Ρ.Ο. Ιωαννίνων κ. Φώτη Δρούγκα στο 6972444376 ή το Γραμματέα κ. Βασίλειο Παπαγιάννη στο 6974228002. Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011 – 21:15 – Ξεν. Du Lac Κόστος δείπνου 15 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...