Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ο Δικηγόρος Γιώργος Οικονόμου, νέος Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας

Συνεδρίασε την Τετάρτη το βράδυ, 2 Μαρτίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, με ένα και μοναδικό θέμα, την ανάδειξη νέου Προέδρου, μετά την παραίτηση του επί πολλά χρόνια, διατελέσαντος Προέδρου, γιατρού Κώστα Αλεξίου.
 
Μετά από μυστική ψηφοφορία Πρόεδρος αναδείχθηκε, όπως εξάλλου αναμενόταν, με ισχυρή πλειοψηφία, ο μέχρι τώρα Αντιπρόεδρος, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, Γιώργος Οικονόμου.
 
Ο κ. Οικονόμου, που έχει την καταγωγή του από το Σούλι, υπηρετεί για πολλά χρόνια την Ηπειρωτική αποδημία, είτε ως μέλος του Συλλόγου Ηπειρωτών Καματερού, στον οποίο διετέλεσε για αρκετά χρόνια πρόεδρος, είτε ως μέλος του προεδρείου της ΠΣΕ, στην οποία εκλέγεται με το ψηφοδέλτιο της ΠΕΑΚ.Η εκλογή του κ. Οικονόμου στη θέση του προέδρου της ΠΣΕ, εκτός από την πολυαναμενόμενη ανανέωση και την αλλαγή σελίδας, σηματοδοτεί και εξελίξεις στην λειτουργία και τις δράσεις της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης.
 
Το Δ.Σ. της ΠΣΕ θα συνεδριάσει την επόμενη βδομάδα για να καλυφθούν οι κενές θέσεις του προεδρείου, αλλά και για τον καθορισμό δράσεων σχετικά με τον πολιτισμό και τις παρεμβάσεις της οργάνωσης σε θέματα που αφορούν την Ήπειρο και τους απόδημους Ηπειρώτες.Ο νέος πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, μετά την Ανάληψη των καθηκόντων του προέβει στην ακόλουθη δήλωση:''Απόψε το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής με εξέλεξε με ισχυρή πλειοψηφία Πρόεδρο. 
 
Αισθάνομαι το βάρος της ευθύνης στους ώμους μου και θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι συμπατριώτες μου. Στο Δ.Σ. υπάρχουν άνθρωποι απο διαφορετικές γενιές, διαφοροποιημένες προελεύσεις και εμπειρίες, με πολλαπλές αναζητήσεις, απόψεις και θέσεις. 
 
Διαβεβαιώνω πως όλοι τους θα εκφράζονται όχι μέσω μιάς αναγκαστικής και παθητικής συγκατοίκησης, ούτε μιας παραλυτικής ισορροπίας, αλλά μέσω μιας σύνθετης ΕΝΩΤΙΚΗΣ δυναμικής και παράλληλα προωθητικής, γιατί αυτό επιβάλλει το συμφέρον της αποδημίας και της γενέτειρας, γιατί αυτό επιβάλλεται για την ανάκτηση της αξιοπιστίας, του κύρους και της αίγλης της ΠΣΕ. 
 
Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν. Ενωτικά θα αντιμετωπίσουμε και τις δυσχέρειες και τα εμπόδια. Και στο τέλος της θητείας θα αισθάνονται δικαιωμένοι αυτοί που με εμπιστεύτηκαν εμένα και τους συνεργάτες μου. Θέλουμε να παράγουμε έργο και αυτό θα κάνουμε''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...