Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

«Άφαντος ο ταμίας μαζί με το 1,3 εκατ. ευρώ των ΕΛΤΑ !


«Άφαντος» παραμένει ο 35χρονος κεντρικός διαχειριστής (ταμίας) του κεντρικού καταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) Λάρισας που εξαφανίστηκε μαζί με το 1,3 εκατ. ευρώ περίπου που έκαναν φτερά από το χρηματοκιβώτιο.

Η γυναίκα του που κλήθηκε να καταθέσει δεν έδωσε σημαντικά στοιχεία για την εξαφάνιση του ταμία και των χρημάτων.

Ο  ταμία δεν πήγε την Δευτέρα το πρωί στην εργασία του και στο χρηματοκιβώτιο βρέθηκαν... ρούχα αντί για χρήματα όπως θα έπρεπε αφού χθες ήταν ημέρα πληρωμών. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές των ΕΛΤΑ το ποσό που «χάθηκε» από το χρηματοκιβώτιο του κεντρικού υποκαταστήματος των Ταχυδρομείων της Λάρισας ανέρχεται στο 1,3 εκατ. ευρώ, ποσό που αφορά σε χρηματοεφοδιασμό αλλά και σε έσοδα των ΕΛΤΑ. Ωστόσο το ακριβές ποσό θα γίνει γνωστό μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα των ελεγκτών των ΕΛΤΑ που ερευνούν την υπόθεση από χθες και καταγράφουν όλες τις συναλλαγές που έγιναν από την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα που ο εν λόγω διαχειριστής βρισκόταν κανονικά στη βάρδια του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι ελεγκτές ερευνούν το ποσό που αφορά σε εισπράξεις (ΤΕΒΕ κ.α.) αφού την περασμένη Παρασκευή ήταν η τελευταία εργάσιμη του περασμένου Ιουλίου, το ποσό που αφορά σε συνταξιούχους του ΟΓΑ αφού χθες ήταν η πρώτη εργάσιμη του τρέχοντος μηνός αλλά και το ενδεχόμενο ο κεντρικός διαχειριστής να έκανε ανάληψη από την Τράπεζα της Ελλάδας την περασμένη Παρασκευή, όπως είχε τη δυνατότητα. Σύμφωνα με άλλες πηγές ο 35χρονος, την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα πήγε στην εργασία του με σακ βουαγιάζ αφού σχολώντας από τη βάρδια του θα πήγαινε σε παραθαλάσσια περιοχή όπου παραθερίζει η οικογένειά του.

Ο 35χρονος χρησιμοποίησε τον ταξιδιωτικό σάκο για να μεταφέρει τα χρήματα ενώ στο χρηματοκιβώτιο βρέθηκαν ρούχα τα οποία θα μετέφερε υποτίθεται στην οικογένειά του που βρισκόταν σε διακοπές.
Πάντως στελέχη των ΕΛΤΑ απέφυγαν χθες να αναφερθούν στο θέμα παραπέμποντας στα αποτελέσματα τόσο του εσωτερικού ελέγχου όσο και στην έρευνα των αστυνομικών ενώ μέχρι αργά χθες στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας κατέθεταν η σύζυγος του διαχειριστή, στελέχη όσο και εργαζόμενοι στο κεντρικό κατάστημα οι οποίοι ήρθαν τελευταία φορά σε επαφή την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα με τον 35χρονο για να απαντηθεί το κυρίαρχο ερώτημα αν η αδικαιολόγητη απουσία του χθες, συνδέεται και με το απωλεσθέν ποσό. Ο 35χρονος, που χθες τουλάχιστον δεν είχε εντοπισθεί ούτε είχε δώσει σημάδια ζωής είχε προσληφθεί στα ΕΛΤΑ πριν 7 χρόνια περίπου ενώ είχε θητεύσει και στο κατάστημα των Φαρσάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...