Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Μηνύσεις για συγκάλυψη κατά τριών στελεχών Λιμεναρχείου

Μηνύσεις για τη διάπραξη ενός κακουργήματος, αυτού της κατάχρησης εξουσίας, και ενός πλημμελήματος, αυτού της παράβασης καθήκοντος, υπέβαλε χθες η οικογένεια του 44χρονου ερασιτέχνη ψαρά Αρη Κουμπά εναντίον τριών στελεχών του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης. 

Τους κατηγορούν για «προσπάθειες συγκάλυψης» στη διερεύνηση της υπόθεσης του τραγικού ναυτικού ατυχήματος που στοίχισε τη ζωή στον ψαρά.

Σύμφωνα με τη μήνυση που υπέβαλε η χήρα του Αρη Κουμπά, Ειρήνη Γέραλη, μέσω του Μυτιληνιού δικηγόρου Στέλιου Κίνδερλη, η προανάκριση ενάμιση μήνα μετά το συμβάν «λιμνάζει», ενώ διαπιστώνεται ότι τελικά «ανακριτές και ανακρινόμενοι ταυτίζονται υπηρεσιακά», αφού καλούνται λιμενικοί να ελέγξουν τους συναδέλφους τους στην ίδια υπηρεσία. Σύμφωνα πάντα με τη μήνυση εντοπίζονται επτά πράξεις και παραλείψεις των ανακριτικών υπαλλήλων του Λιμεναρχείου.

Οπως είναι γνωστό, η βάρκα του ερασιτέχνη αλιέα συγκρούστηκε με φουσκωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το οποίο μετέφερε το γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρη Χαλκιώτη, από εκδήλωση στη Χίο πίσω στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Το Λιμενικό Σώμα, σε δελτίο Τύπου, την πρώτη κιόλας μέρα έκανε λόγο για «ακυβέρνητο σκάφος» που «ακούμπησε» το φουσκωτό σκάφος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήδη η βάρκα του 44χρονου είχε συγκρουστεί με άλλο σκάφος και ακυβέρνητο έπεσε πάνω στο σκάφος του Λιμενικού.

Ο ισχυρισμός αυτός όμως φαίνεται ν' απομακρύνεται, καθώς έγγραφο της ΑΣΔΕΝ, που είδε το φως της δημοσιότητας, περιγράφει λεπτό προς λεπτό το συμβάν, αναφέρεται σε σύγκρουση. Επίσης, και ο γενικός γραμματέας που επέβαινε στο σκάφος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγες ημέρες μετά το ατύχημα παραδέχθηκε τη σύγκρουση, ενώ αντέκρουσε και τα περί «ακυβέρνητου σκάφους» που και ο ίδιος είχε αρχικά υποστηρίξει.

Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή, η οικογένεια ζητάει απαντήσεις στο ερώτημα γιατί δεν έγινε αλκοτέστ στους λιμενικούς που επέβαιναν στο σκάφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...