Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Γιαννιώτης έφθασε μέχρι το βορειότερο χωριό του πλανήτη!

Συμμετείχε σε πολυεθνική ομάδα ορειβατών
Ένα διαφορετικό ταξίδι αποφάσισε να κάνει φέτος το καλοκαίρι ο Γιαννιώτης ορειβάτης κ. Ζήκος Νάκκας, φθάνοντας μέχρι το βορειότερο κατοικήσιμο μέρος του πλανήτη στο χωριό Λόγκγιρμπιν της Νορβηγίας! Ξεκίνησε από την Ελλάδα και έφθασε στη Νορβηγία, όπου συνάντησε μια πολυεθνική ομάδα από Νορβηγούς, Άγγλους, Πολωνούς και Ιταλούς και όλοι μαζί άρχισαν την πεζοπορία για το βορειότερο χωριό του κόσμου! «Ένιωσα αρκετά παράξενα εκεί. Οι ντόπιοι ήταν πολύ φιλόξενοι, αλλά το δικό μου πρόβλημα ήταν η προσαρμογή, ειδικά τις πρώτες ημέρες. Είχαμε συνεχώς ήλιο, καθώς υπήρχε ο ήλιος του μεσονυκτίου, κάτι που ήταν πρωτόγνωρο» τόνισε ο κ. Ζήκος Νάκκας.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!
Μπορεί ο Βόρειος πόλος να έχει συνδυαστεί με παγετώνες και εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, ωστόσο στο ταξίδι που έκανε ο Γιαννιώτης ορειβάτης φαίνεται πως και εκεί κυριάρχησε το… καλοκαίρι.«Παραδόξως είχαμε θερμοκρασίες που έφθασαν και τους 7 βαθμούς πάνω από το μηδέν. Εμείς ήμασταν καλά ντυμένοι, αλλά οι ντόπιοι ήταν με κοντομάνικο και απολάμβαναν τον ήλιο»!

ΠΙΟ ΨΗΛΑ
Το ταξίδι όμως είχε και συνέχεια. Τα μέλη της ομάδας επιβιβάστηκαν σε πλοιάριο από το χωριό Λόγκγιρμπιν και έφθασαν ακόμη πιο ψηλά. Αφού πήγαν δια θαλάσσης βόρεια του νησιού Σπίτσμπεργκ, περπάτησαν δυο ώρες και προσέγγισαν τον παγετώνα που βρίσκεται στον 79ο παράλληλο. «Είναι σε απόσταση 1100 χιλιομέτρων από τον Βόρειο Πόλο και τον Αρκτικό ωκεανό» σημείωσε ο κ. Νάκκας, που ήταν ο μοναδικός Έλληνας που μετείχε της πολυεθνικής αποστολής.Όσον αφορά τη συνέχεια, ο κ. Νάκκας κρατά… κλειστά τα χαρτιά του, χωρίς να θέλει να αποκαλύψει αν θα κάνει κάποιο νέο ταξίδι…

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...