Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Κέρκυρα: Δεν είναι εθελοντής πυροσβέστης ο συλληφθείς για εμπρησμό


Δεν ανήκει στην ομάδα των εθελοντών πυροσβεστών ο συλληφθείς στην Κέρκυρα με την κατηγορία του εμπρησμού, ανακοίνωσε σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ειδικότερα, αναφορικά με τα δημοσιεύματα για τη σύλληψη εθελοντή πυροσβέστη, σχετικά με την υπόθεση εμπρησμών στην Κέρκυρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έκανε γνωστό ότι ο συλληφθείς δεν φέρει την ιδιότητα του εθελοντή πυροσβέστη.

Στην ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει:

Η ιδιότητα του εθελοντή πυροσβέστη προσδιορίζεται στις διατάξεις του Ν.1951/1991 και οριοθετείται στο πλαίσιο της τιμητικής και άμισθης προσφοράς των πολιτών αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο επιχείρησης του Πυροσβεστικού Σώματος

Οι εθελοντές πυροσβέστες αποτελούν τον τρίτο κλάδο του μάχιμου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, υπηρετούν σε Σταθμούς και Κλιμάκια του Πυροσβεστικού Σώματος, συμμετέχουν σε όλα τα συμβάντα, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, μαζί με τους επαγγελματίες πυροσβέστες και την ιδιότητά τους αποδεικνύει η Ειδική Υπηρεσιακή Ταυτότητα που τους χορηγείται από το Πυροσβεστικό Σώµα.

Φέρουν την ίδια στολή με τους μόνιμους Πυροσβέστες με σήμα ιδιότητας «Εθελοντής Πυροσβέστης» πάνω σε αυτή, καθώς επίσης στο πίσω μέρος του χιτωνίου της στολής αναγράφεται: «Πυροσβεστικό Σώμα–Εθελοντής».

Δεν ανήκουν σε Εθελοντικές Οργανώσεις, Ομάδες ή Συλλόγους.

Μέχρι και σήμερα κανένας εθελοντής πυροσβέστης δεν έχει εμπλακεί ή κατηγορηθεί για εμπρησμό. Δημοσιεύματα προηγουμένων ετών για περιπτώσεις εμπλοκής ατόμων σε υποθέσεις εμπρησμών και τα οποία άτομα αναφέρονται ως εθελοντές πυροσβέστες, εσφαλμένα προσδιορίστηκαν με αυτή την ιδιότητα.

Σήμερα στο Πυροσβεστικό Σώμα υπηρετούν 1.500 εθελοντές πυροσβέστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...