Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Διαδρομές γνωριμίας με τη Μάρπησσα Πάρου

Ένα πρωτότυπο βιωματικό φεστιβάλ στήνεται από τις 20 μέχρι τις 22 Αυγούστου στη Μάρπησσα της Πάρου προσκαλώντας τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους του νησιού να ανακαλύψουν τη φυσιογνωμία του τόπου και των ανθρώπων του μέσα από προτεινόμενες διαδρομές.
Αρχιτεκτονική, γλυπτική, περιβάλλον και μουσική είναι οι τέσσερις βασικοί θεματικοί άξονες γύρω από τους οποίους αναπτύσσεται το πολιτιστικό τριήμερο. Μέσα από παιχνίδια δράσης, εικαστικά εργαστήρια, συναυλίες, προβολές και εκθέσεις ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει σε βάθος τον αυθεντικό χαρακτήρα του νησιού και να ανακαλύψει κρυμμένες πτυχές της πλούσιας κληρονομιάς του.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιχνίδια για παιδιά, συναυλίες κλασικής μουσικής στα στενά της Μάρπησσας, διάλεξη με θέμα «Η μεταμόρφωση του Παριανού τοπίου», παιχνίδια δράσης για μεγάλα παιδιά, ροκ συναυλία, παιχνίδι γνώσεων, παραδοσιακό γλέντι και αναβίωση του παραδοσιακού παιχνιδιού με σβούρους.
Το χωριό Μάρπησσα
Το χωριό φέρει το μυθολογικό όνομα της κόρης του βασιλιά της Αιτωλίας Ευήνου, η οποία σύμφωνα με την Ιλιάδα του Ομήρου, αποτέλεσε το μήλο της Έριδος για τον θεό Απόλλωνα και τον Ίδα, γιο του βασιλιά της Μεσσηνίας.
Η Μάρπησσα βρίσκεται νοτιοδυτικά του νησιού, είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε χαμηλό λόφο, σε πολύ κοντινή απόσταση από τη θάλασσα. Διαθέτει όμορφη αρχιτεκτονική και ρυμοτομία, γραφικούς ανεμόμυλους και σοκάκια, σπίτια του 16ου αιώνα και εκκλησίες της ίδιας εποχής.
Στην κορυφή του χωριού βρίσκεται ο μητροπολιτικός ναός της Μεταμόρφωσης, το Βυζαντινό Μουσείο και το Μουσείο Γλυπτικής.
Πληροφορίες: www.stimarpissa.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...