Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Φθιώτιδα - Θεσπρωτία


Υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν χθες το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στη Μακρακώμη και στη Παλαιοβράχα Σπερχειάδας στη Φθιώτιδα, καθώς και τη πυρκαγιά στο δήμο Φιλιατών στη θέση Τσαμαντά στη Ηγουμενίτσα.

Η φωτιά στη Μακρακώμη ξέσπασε σε δασική έκταση πέρασε από το χωριό Γραμμένη χωρίς όμως να αγγίξει τα σπίτια του χωριού και περιορίστηκε σε χαράδρα. Οι αρχές ανησυχούσαν ότι η φωτιά θα μετακινούταν προς το Τρίλοφο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων κάτι το οποίο ωστόσο δεν συνέβη. Μέχρι και τη δύση του ήλιου στο έργο της πυρόσβεσης συμμετείχαν από αέρος δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις 21:30 η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση μετά τις 17:00 στην περιοχή Παλαιοβράχας στη Σπερχειάδα.

Στο σημείο επιχειρούσαν 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στο δήμο Φιλιατών στη θέση Τσαμαντά στην Ηγουμενίτα.

Η πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί σε δασική έκταση με πουρνάρια, σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, στις 12:35 και για την κατάσβεσή της επιχειρούσαν 11 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Όπως ανέφερε η πυροσβεστική η πυρκαγιά βρισκόταν κοντά σε ναρκοπέδιο του στρατού, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου με τον άνεμο ωστόσο να πνέει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Στα σημεία παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την αποτροπή ενδεχόμενης αναζωπύρωσης των πυρκαγιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...