Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Ο τσαντάκιας ήταν... δραπέτης φυλακών !

Στη σύλληψη δραπέτη των Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας οδήγησε περιστατικό αρπαγής τσάντας με θύμα μία γυναίκα 51 ετών τη Δευτέρα στις 13.30 έξω από το Ταχυδρομείο Καλαμάτας.
Συγκεκριμένα, χθες στις 13.45 συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ένας 37χρονος Αλβανός και μία Ελληνίδα 31 ετών, για την αρπαγή τσάντας από μία γυναίκα, κάτοικο Καλαμάτας, έξω από το Ταχυδρομείο.

Κατά την προσαγωγή του, ο Αλβανός επέδειξε στους αστυνομικούς ταυτότητα ρουμανικών Αρχών με διαφορετικά στοιχεία, η οποία έφερε τη φωτογραφία του και αποδείχτηκε ότι ήταν πλαστή, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος διέμενε παράνομα στη χώρα. Επίσης, διαπιστώθηκε δακτυλοσκοπικά ότι είναι ο δράστης κλοπής - διαρρήξεως σε κατάστημα την 1η Φεβρουαρίου 2009 στην Κόρινθο, ενώ όπως προέκυψε, ο συλληφθείς ήταν καταζητούμενος δραπέτης των Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας από 23-06-2006, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης πέντε ετών και έξι μηνών για ληστεία και δεν επέστρεψε από άδεια που είχε λάβει και αναζητείτο.
Επίσης, σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πλημμελειοδικών Κορίνθου για ληστεία το Φεβρουάριο του 2009 στην Κόρινθο.

Επιπρόσθετα, σε βάρος των δύο συλληφθέντων και ενός ακόμη αγνώστου αλλοδαπού έχει σχηματισθεί δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για εγκληματική οργάνωση, ληστεία κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και του νόμου περί όπλων, πράξεις που έγιναν την 27-05-2010 και ώρα 03.30 στο Δ.Δ. Αγίου Βασιλείου του Δήμου Τενέας Κορινθίας σε κατάστημα μπαρ, σε βάρος της ιδιοκτήτριας και των θαμώνων του καταστήματος.
Τέλος, η συλληφθείσα έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν για παραβάσεις περί ναρκωτικών και σύμφωνα με διάταξη του ανακριτή Θηβών είναι υπόχρεη αυτοπρόσωπης εμφάνισης στο Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα. Εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους αναμένετο να οδηγηθούν το πρωί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...