Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Χανιά: Συνέλαβαν σπείρα κινέζων εκβιαστών

Τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Κίνας, ηλικίας 28, 30 και 47 ετών, συνελήφθησαν τη Δευτέρα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Κυδωνίας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, στα Χανιά.

Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εμπορία ανθρώπων, εκβίαση, καθώς και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών με μαχαίρι σε βάρος ενός 50χρονου ομοεθνή τους.

Τα τρία άτομα είχαν εισέλθει νωρίτερα σε διαμέρισμα όπου διέμενε ένας 50χρονος ομοεθνής τους και τον τραυμάτισαν με μαχαίρι.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες, προ τριμήνου είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και εκμεταλλευόμενοι την οικονομική δυσχέρεια ομοεθνών τους αλλά και τη μη νόμιμη διαμονής τους στη χώρα μας, τους εξανάγκαζαν να εργάζονται ως «μασέρ» λουομένων στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Ως αποζημίωση της καταναγκαστικής εργασίας τους, τους απέδιδαν, ως μηνιαίο αντάλλαγμα, το χρηματικό ποσό των 250 Ευρώ. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων, οι συλληφθέντες τους εξανάγκαζαν με απειλές χρήσης βίας ή με τη χρήση βίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων. ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...