Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Αναβλύζει νερό από τα έγκατα της γης μέσα σε εκκλησία !

Σε διαφορετικές εποχές και φυσικά με διαφορετικές καιρικές συνθήκες, οι πιστοί και οι κάτοικοι της Βουνοπλαγιάς ενδεχομένως να μιλούσαν για θαύμα και για αγιασμένο νερό, που βγαίνει από τα έγκατα της γης, μέσα στον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου.

Μετά τις πλημμύρες όμως των τελευταίων ημερών και τις συνθήκες που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές σε ολόκληρο το νομό, το γεγονός πως μέσα στην εκκλησία του Αγ. Δημητρίου στη Βουνοπλαγιά το πρωί της Τρίτης υπήρχαν 30 πόντοι νερό, αντιμετωπίστηκε ως μία ακόμη συνέπεια των καιρικών φαινομένων. 

Ανήμερα του Αγ. Νικολάου ο ιερέας του χωριού λειτούργησε κανονικά στην εκκλησία του Αγ. Δημητρίου και φεύγοντας από τον Ιερό Ναό παρατήρησε μαζί με τον Επίτροπο κάποια σημάδια υγρασίας στο δάπεδο.

Μετά από μία ώρα επέστρεψαν στην εκκλησία και βρέθηκαν μπροστά σε ένα πλημμυρισμένο δάπεδο, με τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει συνεχώς. Το χωριό κινητοποιήθηκε άμεσα και ενημερώθηκαν οι αρχές ενώ κάποιες πρόχειρες εργασίες που έγιναν στον περίβολο της εκκλησίας δεν απέδωσαν. Από χθες το πρωί η Πυροσβεστική άρχισε να αντλεί νερά από το εσωτερικό της εκκλησίας και παρότι τρεις αντλίες δούλευαν συνεχώς επί ώρες, η στάθμη του νερού άρχισε να κατεβαίνει μετά από 5 περίπου ώρες.

Ο ιερέας του ναού σημείωσε πως στα βιβλία που ο ίδιος βρήκε από τους προκατόχους του και τους προηγούμενους επιτρόπους φαίνεται, ότι σχεδόν κάθε χρόνο από τον Ιανουάριο μέχρι το τέλος Μαρτίου το εσωτερικό του ναού κατακλυζόταν από υπόγεια νερά. Όμως αυτή η εικόνα είχε παρατηρηθεί τελευταία φορά, όπως σημειώνει το 1964.

«Προφανώς δε γίνεται να λειτουργήσουμε ξανά στην εκκλησία, ενώ υπάρχει κίνδυνος για πολλά αντικείμενα μέσα σε αυτήν εάν το νερό θα παραμείνει ως έχει. Χρειάζονται παρεμβάσεις εξωτερικά για να αντληθούν τα νερά και σίγουρα θα πρέπει και ο Άγ. Δημήτριος να κάνει το θαύμα του για να λειτουργήσουμε ξανά σύντομα», ανέφερε ιερέας του χωριού.Εκτός από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, επί τόπου έσπευσαν μηχανικοί της νομαρχίας και του δήμου Πασσαρώνος, προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση, ενώ είδαν ότι και σε σπίτια δίπλα από την εκκλησία υπάρχουν πλημμυρισμένα υπόγεια.Μέχρι να αντληθούν τα νερά από την εκκλησία πάντως, η Εκκλησιαστική Επιτροπή του ναού, μπορεί να υποστηρίζει, ότι έγινε κάποια θαύμα στον Ιερό Ναό και να κόβει εισιτήρια… «Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Εμείς την εκκλησία μας θέλουμε να ξαναγίνει, όπως ήταν πριν», λέει ο Επίτροπος του Αγ. Δημητρίου.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...