Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Στη Βουλή η δικογραφία για κακοδιαχείριση στο Ταμείο των κυνηγών

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για κακοδιαχείριση περίπου 100 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Θήρας και Δασών (το Ταμείο των κυνηγών). 
 
Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται οι πρώην υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Μπασιάκος και Αλέξανδρος Κοντός.
 
 Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από καταγγελίες της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης.Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα από οικονομικό επιθεωρητή, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σωστή η διαχείριση των οικονομικών των Ταμείων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεδομένου ότι έπρεπε να λειτουργούν χωριστά, ένα Ταμείο για τη θήρα και ένα Ταμείο για τα δάση.
 
Η έρευνα του επιθεωρητή αφορούσε τη διαχείριση του ειδικού φορέα δασών την τετραετία 2004-2008.Επιπλέον, από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι παρά τη νομοθετική πρόβλεψη για λειτουργία δύο χωριστών Ταμείων, ουσιαστικά λειτουργούσε ένα, με τη μεταφορά κονδυλίων είτε στη μια είτε στην άλλη πλευρά. 
 
Τα κονδύλια αυτά χρησιμοποιήθηκαν για διάφορες δράσεις.Κατόπιν αυτών ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των δύο πρώην υπουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...