Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Παρέμβαση Λοβέρδου για το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών ...

Την παρέμβαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ και της Ελευθεροτυπίας για το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, με αιχμή την πολύκροτη έκθεση των εθελοντών.

O κ. Λοβέρδος βγήκε σε ζωντανή σύνδεση στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ μετά από ρεπορτάζ του Γιώργου Μαρινόπουλου ο οποίος έβγαλε «στον αέρα» την διοικήτρια του ΚΕΠΕΠ Άννα Μαζαράκη για να  χολιάσει τα δημοσιεύματα. Ο υπουργός στην παρέμβασή του έκανε κάποιες ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι σύντομα το προσωπικό του ΚΕΠΕΠ θα ενισχυθεί. Συγκεκριμένα, ο κ. Λοβέρδος είπε:

«Μιλάμε για ένα προνοιακό κέντρο, δεν είναι νοσοκομείο εκεί, εκεί πηγαίνουν τα παιδιά τα οποία τα εγκαταλείπουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους. Εκεί παραμένουν άνθρωποι πάρα πολλά χρόνια διότι δεν τους θέλει κανένας και μπορεί να μπαίνει κάποιος μικρό παιδί και να φτάνει 40 ετών και να είναι ακόμη εκεί. Συνυπάρχουν οι μικροί με τους μεγάλους κάτι που είναι απαράδεκτο, μακάρι να είχαμε τα χρήματα να μπορούσαμε να διαχωρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους, ενήλικες και μικρά παιδιά. Αυτό προϋποθέτει περισσότερους νοσηλευτές και η κ. Μαζαράκη μπορεί να σας πει ότι για δεκάδες τροφίμους αντιστοιχεί ένας νοσηλευτής.

Εμείς, αποφασίσαμε και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα στείλουμε εκεί άλλους πέντε ανθρώπους για να μπορέσουν να βοηθήσουν. Θα προσπαθήσουμε ώστε να μην έχουμε αυτό το φαινόμενο των ελαχίστων που δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά τους, δεν προλαβαίνουν να κάνουν τη δουλειά τους γι’ αυτό καταφεύγουν σε μεθόδους που δεν είναι του 21ου αιώνα αλλά του μεσαίωνα. Το να δένεις ή να κλείνεις παιδιά είναι η τελευταία μέθοδος να αντιδράς όταν δεν έχεις άλλους ανθρώπους να βοηθήσουν.

Δεν πρέπει να παραμείνει στο σύστημα υγείας της χώρας αυτό το κατάλοιπο που δεν αφορά μόνο τα Λεχαινά αλλά το σύνολο της χώρας καθώς ένα 20% νοσηλευομένων με τέτοια προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με σύγχρονες μεθόδους και πρέπει αυτό το ποσοστό να εξαλειφθεί. Υπάρχουν χρήματα από την Ευρώπη για να βοηθήσουν τη χώρα να ξεπεράσει αυτές τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, χρήματα που για να αξιοποιηθούν χρειάζεται η συνεργασία και της Περιφέρειας.

Έχουμε πει ότι το 2011 θα είναι η χρονιά που θα αρχίσει να κατασκευάζεται οτιδήποτε μπορεί να κατασκευαστεί για να τελειώνουμε μ’ αυτή την ιστορία…».
www.iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...