Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

“ΝΙΚΗ” “ΕΛΕYΘΕΡΙΑ” και “ΑΡΕΤΗ” και Λάκωνες

Ο Σύλλογος Αρεοπολιτών Μάνης «Πέτρος Μαυρομιχάλης Αρχιστράτηγος» διοργάνωσε δια της Προέδρου του κυρίας Μαρίας Πατρικοβασιλάκου – Αρβανίτη μία σημαντική εκδήλωση προσφάτως στο πολιτιστικό Κέντρο της Πόλης της Δόξας, της Αρεόπολης.
Προσεκάλεσε τον διαπρεπή Μανιάτη και Πειραιώτη καθηγητή κ. Αντώνιο Α. Αντωνάκο, Φιλόλογο, Ιστορικό και Συγγραφέα, Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου των Απανταχού Λακώνων «Ο ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ» να αναπτύξει ένα εκπληκτικό θέμα με τίτλο «Η ιδιαίτερη σημασία των λέξεων “ΝΙΚΗ” “ΕΛΕYΘΕΡΙΑ” και “ΑΡΕΤΗ” και η επίδρασή τους στην διαχρονική διαμόρφωση του χαρακτήρα των Λακώνων».
Η ομιλία είχε μεγάλη επιτυχία και καθ’ ομολογία των παρευρεθέντων ήταν μία προσέγγιση, η οποία έκανε τους σύγχρονους Λάκωνες πιο υπερήφανους για τις διαχρονικές αυτές αξίες, που κουβαλούν μέσα τους, πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζουν.
Στον κ. Αντώνιο Α. Αντωνάκο η Πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Μαρία Πατρικοβασιλάκου – Αρβανίτη απένειμε τιμητική πλακέτα για το επιστημονικό, και παιδαγωγικό  του έργο, την οποία φιλοτέχνησε ο γνωστός μανιάτης γλύπτης κ. Πέτρος Γεωργαρίου, ενώ στην ίδια εκδήλωση ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου «Οι Φίλοι των Ακριτών» κ. Κυριάκος Θεοδωρακάκος απένειμε με την σειρά του και εκ μέρους του Συλλόγου του αντίστοιχη τιμητική πλακέτα στον κ. καθηγητή.
Ακολούθησε συνεστίαση με συζήτηση και τραγούδι μέχρι αργά.
Συγχαρητήρια στην δραστήρια Πρόεδρο κ. Μαρία Πατρικοβασιλάκου – Αρβανίτη για την σημαντική αυτή εκδήλωση αλλά και στον κ. καθηγητή κ. Αντώνιο Α. Αντωνάκο, ο οποίος τιμά και τον Πειραιά και την Μάνη με το πνευματικό του έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...