Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Πρωτοφανής υπόθεση μαζικών διαρρήξεων και κλοπής κοσμημάτων στη Λάρισα

Μία πρωτοφανή υπόθεση μαζικών διαρρήξεων για την κλοπή κοσμημάτων, έφερε σήμερα στο φως η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, η οποία προέβη στην σύλληψη 58 ατόμων που ενέχονται σε υποθέσεις διαρρήξεων από το 2005 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010 σε Λάρισα και Τρίκαλα.

Το κουβάρι αυτής της μοναδικής, τουλάχιστον για τα χρονικά της περιοχής, υπόθεσης, άρχισε να ξετυλίγεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε και συνελήφθησαν δυο άτομα και έκτοτε οι έρευνες της Αστυνομίας, οδήγησαν τελικά στη σύλληψη των 58 ατόμων εκ των οποίων τα 3 κατηγορούνται και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Στο επίκεντρο του κυκλώματος βρισκόταν μία γυναίκα, ιδιοκτήτρια ενεχυροδανειστηρίου, η οποία και διακινούσε τα κλοπιμαία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (βρέθηκε να διατηρεί ακόμη και θυρίδα στη Μ. Βρετανία). Στην κατοχή της βρέθηκαν 2331 αντικείμενα, κυρίως κοσμήματα. Από αυτά μόνο τα 227 αναγνωρίστηκαν από τους 106 παθόντες. Πολλά από τα κλοπιμαία έχουν ήδη διακινηθεί, ενώ ορισμένα έχουν μετατραπεί και σε ράβδους χρυσού.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία ενώ εξετάζεται η συμμετοχή και άλλων ατόμων στο κύκλωμα.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...