Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ξέσπασμα των κατοίκων του Μεσολογγίου

Ξεκάθαρο αντικυβερνητικό μήνυμα έστειλαν σήμερα οι πολίτες του Μεσολογγίου, με τη μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, για μια σειρά αποφάσεων που απαξιώνουν και υποβαθμίζουν την περιοχή.

Χωρίς υπερβολή η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών της διαμαρτυρίας παρά το γεγονός ότι η συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 12 το μεσημέρι με τον υδράργυρο να είναι «στα ύψη». Το παρόν στη συγκέντρωση έδωσαν άνθρωποι κάθε ηλικίας, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία νέων ανθρώπων και ιδιαίτερα των σπουδαστών του ΤΕΙ Μεσολογγίου.


Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην συγκέντρωση ήταν: «Κάτω τα χέρια από το Μεσολόγγι» και «Φθάνει πια», χωρίς να λείψουν και τα συνθήματα που ακούγονται στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών.
Όσον αφορά τα ζητήματα που έχουν προκαλέσει αυτόν τον ξεσηκωμό στο Μεσολόγγι αυτά είναι: Νοσοκομείο, ΤΕΙ, Εφετείο, 2/39 ΣΕ, Αρχαιολογικό Μουσείο, Διαχείριση λιμνοθάλασσας, Αξιοποίηση παραλίας Λούρου, Λιμενικό Ταμείο, Όρια "Καλλικρατικού" δήμου και Εκτροπή του Αχελώου.
Ειδικά τα τέσσερα πρώτα ζητήματα αποτελούν ζητήματα αιχμής για τους πολίτες του Μεσολογγίου αφού θεωρείται αδιανόητη η όποια υποβάθμιση του νοσοκομείου και του ΤΕΙ, η συρρίκνωση και κατάργηση του 2/39ΣΕ και «αχώνευτη» η πρόσφατη απόφαση για ίδρυση εφετείου στο Αγρίνιο.
Την αγανάκτηση των συγκεντρωμένων γιγάντωσε ένα επιπλέον γεγονός που συνέβη σήμερα όταν οι χιλιάδες του κόσμου με πορεία κατευθύνθηκαν στο κτήριο της παλαιάς νομαρχίας (σ.σ. όπου σήμερα είναι η έδρα του αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας» και εκεί έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι δεν βρισκόταν ο αντιπεριφερειάρχης ή κάποιος άλλος πολιτικός εκπρόσωπος για να του επιδοθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας.
Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων του Μεσολογγίου θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα εάν δεν υπάρξουν σαφείς δεσμεύσεις για όλα τα ζητήματα που "τους έχουν βγάλει στο δρόμο".

http://messolonghinews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...